Ingrediente
● Oua: |
● galbenusurile de la oua |
● cateva linguri de smantana |
● putin unt |
● sare si piper dupa gust |
● mustar dupa gust |
● Triunghiuri: |
● branza alba felii |
● sunca de Praga |
● scobitori |
● Pentru piramida: |
● 1 triunghi de burete tare (stirofoam) |
● scobitori |
● masline mari si mici |
● cascaval |
● ridichi |
● rozmarin |
● folie de plastic |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Am scos galbenusul de la oua, l-am pus in farfurie si cu o furculita am zdrobit, am pus uintul moale si smantana, sare si piper si am amestecat. Din compozitia obtinuta, am luat cu lingura si am umplut o punga (pos cu dui) din acelea care se folosesc la decorat. Am umplut ouale si am pus la frigider.
Am trecut la asamblarea triunghiurilor. Am pus o felie de branza, una de sunca, una de branza si una de sunca (cate 4 in total). Am taiat marginile frumos cu un cutit bine ascutit si apoi le-am taiat in doua pe diagonala si inca odata in doua pe cealalta diagonala. Au rezultat 4 triunghiuri. Le-am pus in frigider si am trecut la a treia faza.
Am luat un con de burete tare si l-am imbracat in folie de plastic. l-am fixat in mijlocul unui platou si am inceput sa infig la baza conului (pentru stabillitate) ridichi. Apoi am scurs maslinele, am infipt scobitori in ele si la intamplare am inceput sa infig in conul de burete. Apoi am taiat cascavalul felii si cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti am taiat cateva forme de cascaval, si cateva cuburi de cascaval. Le-am infipt si pe astea cu scobitori in conul de burete si apoi din loc in loc am pus crengute de rosmarin proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Platou Aperitive" nu uita sa ii faci un review.
Am trecut la asamblarea triunghiurilor. Am pus o felie de branza, una de sunca, una de branza si una de sunca (cate 4 in total). Am taiat marginile frumos cu un cutit bine ascutit si apoi le-am taiat in doua pe diagonala si inca odata in doua pe cealalta diagonala. Au rezultat 4 triunghiuri. Le-am pus in frigider si am trecut la a treia faza.
Am luat un con de burete tare si l-am imbracat in folie de plastic. l-am fixat in mijlocul unui platou si am inceput sa infig la baza conului (pentru stabillitate) ridichi. Apoi am scurs maslinele, am infipt scobitori in ele si la intamplare am inceput sa infig in conul de burete. Apoi am taiat cascavalul felii si cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti am taiat cateva forme de cascaval, si cateva cuburi de cascaval. Le-am infipt si pe astea cu scobitori in conul de burete si apoi din loc in loc am pus crengute de rosmarin proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Platou Aperitive" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
susana
• 09.02.2010 21:55:07
chiar ca e original, arata superb, am sa l fac si eu, de sarbatori cred ca arata minunat pe masa.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin
• 16.05.2011 20:40:01
Fara cuvinte Doamna, fara cuvinte!!!