Placinte cu cas si marar verde

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu cas si marar verde

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250-300 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 350 cas de vaca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura cascaval ras
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.
Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.
Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.
Umplutura:
Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.
Toate acestea le amestecam bine.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.
Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.
Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.
Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.
Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Ostropel de pui ca la mama acasa
Bucataras.RO

Ostropel de pui ca la mama acasa

Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...

Ostropel de pui ca la mama acasa
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute