Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.
Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.
Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.
Umplutura:
Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.
Toate acestea le amestecam bine.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.
Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.
Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.
Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.
Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii