Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.
Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.
Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.
Umplutura:
Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.
Toate acestea le amestecam bine.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.
Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.
Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.
Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.
Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii