Placinta Universala

Complexitate
redusa
Placinta Universala

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml lapte
  • 75 gr rama
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata )
  • 3 linguri fulgi de cartofi
  • 375 gr faina
  • 1 lingurita busuioc ( se poate pune in loc rozmarin)
  • 10 gr sare
  • Garnitura:
  • 1 ceapa taiata in opt bucati
  • sare, piper macinat
  • 1 rosie mai mare taiata cubulete
  • 1 ardei gras
  • cascaval felii
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 lingurite otet
  • 2 tuburi cu branza topita
  • 3 oua

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Intr-un vas punem faina la care adaugam rama , fulgii de cartofi , busuiocul si sarea. Adaugam si laptele cu drojdia si intre timp amestecam cu mixerul la inceput cu viteza mica apoi la viteza maxima pana obtinem un aluat neted.

Din aluat rupem 4 bucati de marimea unei mandarine si il punem deoparte. Restul de aluat il intindem intr-o tava unsa (40X30 cm ).

Cele 4 bucati de aluat de marimea mandarinei le rulam la cca 40 cm lungime fiecare, apoi din cate 2 role formam spirale si le asezam in tava pe diagonala in asa fel incat sa se formeze 4 triunghiuri.

Trecem la prepararea garniturii.
Ceapa se taie in 8 si se sareaza. Ardeiul se taie in jumate se curata de samburi si vanele din interior si apoi se taie in fasii mai late . Salamul, sunca se taie cubulete sau felii subtiri , dupa placul fiecaruia. Rosia se taie felii apoi se taie cubulete si se sareaza un pic.

Pe uleiul de masline calim ceapa taiata si sarata , se scoate apoi deoparte pe o farfurie si se trece la calirea ardeiului care si acesta va fi scos dupa ce il calim un pic. Eu am folosit un amestec mexican de legume pe care de asemeni l-am calit in uleiul de masline , am adaugat un pic de apa cca 100 ml am codimentat cu sare si un pic de piper apoi l-am lasat sa fiarba asa pana a scazut apa. L-am scos si pe acesta deoparte.

Amestecam branza topita cu 1 lingura miere de albine , 2 lingurite otet, sare , piper si ouale cu mixerul si aceasta compozitie o impartim in triunghiurile de pe tava. Peste asezam felii de cascaval . Garnitura descrisa mai sus o impartim in triunghiuri dupa cum dorim fiecare.

Se da totul la cuptorul preincalzit ptr. cca 30 minute

Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Penne cu crenvusti
Bucataras.RO

Penne cu crenvusti

Foarte bune.

Penne cu crenvusti
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!