Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Postat pe: 12-04-2016
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
300 gr faina
170 ml apa minerala
4 gr drojdie uscata
1 lingurita rasa de sare
3 linguri ulei
Umplutura:
150 gr branza de oi
220 gr branza de vaci
50 gr cascaval
3 bucati de cabanos
1 ou
1/2 legatura marar verde
1 lingura parmezan ras
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:50min
Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.
Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.
La final punem mararul verde, tocat marunt.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.
Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.
Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.
Presaram parmezanul ras deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.
Taiati si serviti. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta rulata cu branzeturi si cabanos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta rulata cu branzeturi si cabanos