Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.
Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.
La final punem mararul verde, tocat marunt.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.
Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.
Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.
Presaram parmezanul ras deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.
Taiati si serviti. Sa aveti pofta!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii