Placinta de post cu masline

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta de post cu masline

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 3 cani de faina (cani mari de 250 ml)
  • - 1 cana apa calduta (sau cat cuprinde aluatul)
  • - 1/2 canita de ulei
  • - sare (dupa gust)
  • - 1 plic drojdie uscata (sau 1 pachet mic, drojdie proaspata)
  • Pentru umplutura:
  • - 1 ceapa medie
  • - 300 g masline fara samburi
  • - piper
  • - apa

Mod de preparare

Aluatul - Din toate ingredientele se framanta aluatul. Drojdia uscata (ca cea din imagine) nu se lasa la crescut inainte, se amesteca direct cu faina si apoi se pun treptata restul ingredientelor. (Mai multe explicatii aveti pe plic). Eu prefer drojdia asta pt ca rezista mult timp in dulap, si nu trebuie sa ma duc sa cumpar de fiecare data proaspata cand am nevoie sa framant ceva.
Intai amestecati drojdia cu faina, adaugati sarea, apa putin cate putin si abia la sfarsit uleiul.

Umplutura - Se toaca ceapa si maslinele marunt. Se pun la calit fara ulei intr-o tigaie de teflon. Dupa cateva secunde se adauga cam o cana de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade toata apa. (operatiunea nu dureaza mai mult de 10 minute)
Atentie! Nu adaugati sare in umplutura. In general maslinele sunt deja destul de sarate.
Dupa preferinta puteti adauga in umplutura marar sau patrunjel. Eu nu o fac pt ca prefer sa simt gustul maslinelor fara alte arome.
Cand a scazut apa, se lasa la racit umplutura (nu e necesar sa se raceasca de tot, intre timp va puteti ocupa de aluat.)

Se imparte aluatul in 3 parti egale. Se intinde o foaie subtire si se pune o treime din umplutura pe margine, se ruleaza, se unge cu apa sau ulei, si se pune in tava mare a aragazului. Se procedeaza la fel cu restul de aluat.
Se da tava la aragazul incins la 200 grade timp de 20 minute.
(Acum depinde de ce aragaz aveti, al meu e pe gaz. Dupa 20 minute placinta e ca in poza, si e moale si coapta. Eu o pun la mijlocul aragazului.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Desert tort Linzer cu ciocolata si nuci (tort cu fursecuri)
Bucataras.RO

Desert tort Linzer cu ciocolata si nuci (tort cu fursecuri)

Aluaturi de casa Pentru ca ieri l-am sarbatorit pe sotul meu, cu ocazia Sf. Constantin si Elena, i-am pregatit un tort cu ce...

Desert tort Linzer cu ciocolata si nuci (tort cu fursecuri)
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui