Placinta cu Ton si Masline

Complexitate
redusa
Placinta cu Ton si Masline

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 160 g faina de grau alba
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 114 g unt foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa foarte rece
  • Pentru umplutura:
  • 5 oua ecologice + 1 pentru ungerea aluatului
  • 500 ml smantana pentru frisca (nu vegetala)
  • 2 conserve ton bucati in suc propriu stoarse
  • 50 g masline fara samburi taiate in 3-4 bucati
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 3 stropi de Tabasco (optional)
  • 1 lingurita oregano

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta.

Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.

Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa intr-un vas termorezistent si pe margini sus + 3-4 cm mai mult decat inaltimea vasului, (acesta sa nu aiba diametrul mai mare de 30 l si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5).

Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper (aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele).

Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat si impaturiti inauntru apoi ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.

* Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra.
Serviti simplu sau cu salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa