Placinta cu Ton si Masline

Complexitate
redusa
Placinta cu Ton si Masline

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 160 g faina de grau alba
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 114 g unt foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa foarte rece
  • Pentru umplutura:
  • 5 oua ecologice + 1 pentru ungerea aluatului
  • 500 ml smantana pentru frisca (nu vegetala)
  • 2 conserve ton bucati in suc propriu stoarse
  • 50 g masline fara samburi taiate in 3-4 bucati
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 3 stropi de Tabasco (optional)
  • 1 lingurita oregano

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta.

Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.

Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa intr-un vas termorezistent si pe margini sus + 3-4 cm mai mult decat inaltimea vasului, (acesta sa nu aiba diametrul mai mare de 30 l si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5).

Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper (aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele).

Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat si impaturiti inauntru apoi ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.

* Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra.
Serviti simplu sau cu salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Cheesecake cu lamaie si menta
5
Carte de bucate

Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...

Cheesecake cu lamaie si menta
Parteneri
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Bucataras.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Imi plac maxim supele crema. Nu ma satur niciodata de ele, de cremozitatea lor, gustul unic al fiecarei supe in parte, dar si...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri