Placinta cu Ton si Masline

Complexitate
redusa
Placinta cu Ton si Masline

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 160 g faina de grau alba
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 114 g unt foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa foarte rece
  • Pentru umplutura:
  • 5 oua ecologice + 1 pentru ungerea aluatului
  • 500 ml smantana pentru frisca (nu vegetala)
  • 2 conserve ton bucati in suc propriu stoarse
  • 50 g masline fara samburi taiate in 3-4 bucati
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 3 stropi de Tabasco (optional)
  • 1 lingurita oregano

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta.

Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.

Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa intr-un vas termorezistent si pe margini sus + 3-4 cm mai mult decat inaltimea vasului, (acesta sa nu aiba diametrul mai mare de 30 l si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5).

Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper (aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele).

Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat si impaturiti inauntru apoi ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.

* Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra.
Serviti simplu sau cu salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie