Placinta cu Ton si Masline

Complexitate
redusa
Placinta cu Ton si Masline

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 160 g faina de grau alba
  • 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/8 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 114 g unt foarte rece taiat bucati
  • 60 ml apa foarte rece
  • Pentru umplutura:
  • 5 oua ecologice + 1 pentru ungerea aluatului
  • 500 ml smantana pentru frisca (nu vegetala)
  • 2 conserve ton bucati in suc propriu stoarse
  • 50 g masline fara samburi taiate in 3-4 bucati
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare sau roz fina
  • 3 stropi de Tabasco (optional)
  • 1 lingurita oregano

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare, bicarbonat de sodiu, praf de copt si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde. Adaugati apa rece si continuati pana cand abia se aduna laolalta.

Transferati pe o suprafata si apasati cu podul palmei foarte usor, 1-2 minute pana cand strangeti aluatul si formati intr-o bila (nu adaugati faina). Inveliti intr-o folie de plastic si lasati in frigider 30 de minute.

Presarati putina faina pe suprafata si intindeti aluatul incat sa incapa intr-un vas termorezistent si pe margini sus + 3-4 cm mai mult decat inaltimea vasului, (acesta sa nu aiba diametrul mai mare de 30 l si 23 l). Aranjati aluatul in vas apoi preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5).

Intre timp pregatiti umplutura. Intr-un bol bateti ouale si adaugati smantana pentru frisca, piper (aproximativ 1 lingurita), tabasco, oregano si un praf mic de sare (depinde cat de sarate sunt maslinele).

Aranjati bucatile de ton peste aluat, turnati ou si smantana peste apoi imprastiati bucatile de masline. Aduceti marginile de aluat si impaturiti inauntru apoi ungeti acestea cu ou batut. Coaceti 15 minute dupa care reduceti la 180 c (gaz 4) si mai lasati 25 -30 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei.

* Eu am avut putin ou ramas in bol si cu o pensula l-am imprastiat deasupra.
Serviti simplu sau cu salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Placinta Armaneasca
2
Dulciuri

Placinta Armaneasca

Placinta Armaneasca
Remo
3
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
4
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Parteneri
Muffins cu mere
Bucataras.RO

Muffins cu mere

Din start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu...

Muffins cu mere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia