Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 3 gr drojdie uscata
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr spanac congelat
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 200 gr crema de branza
  • 300 gr urda
  • 3 oua

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura.
Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Spanacul decongelat, il tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul.
Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul.
Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper.
Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam.
Intr-un bol mixam urda cu crema de branza.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta.
La final ii dam gust cu sare si piper.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita.
Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie