Placinta cu spanac, urda si crema de branza

Postat pe: 13-10-2016
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
200 gr faina
3 gr drojdie uscata
100 ml apa
2 linguri ulei
sare
Pentru umplutura:
250 gr spanac congelat
2 linguri ulei
1 ceapa verde
1 catel de usturoi
sare
piper
200 gr crema de branza
300 gr urda
3 oua

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Timp gatire

GĂTIRE

1h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Aluatul:
Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, drojdia uscata si amestecam cu o lingura.
Turnam apa calduta, framantam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.
La final adaugam uleiul, mai framantam 1-2 minute.
Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Spanacul decongelat, il tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat in taiem pe jumatate.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa verde si usturoiul.
Le innabusim 1 minut la foc potrivit, apoi adaugam spanacul.
Il sotam cam 5-6 minute, apoi il condimentam cu sare si piper.
Tragem tigaia de pe foc, scoatem usturoiul din spanac si il aruncam.
Intr-un bol mixam urda cu crema de branza.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Peste branza, punem spanacul usor racorit, amestecam totul cu o paleta.
La final ii dam gust cu sare si piper.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 24 cm.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Intindem o foaie potrivit de subtire, o asezam in tava.
Foaia trebuie sa fie foarte putin ridicata si pe margini, iar surplusul il taiem. Intepam aluatul cu o furculita.
Rasturnam compozitia de branza cu spanac peste, o nivelam.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-55 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu spanac, urda si crema de branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu spanac, urda si crema de branza