Intr-o cratita incalzita, punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin. Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
Cand s-a albit carnea de pui, adaugam 2 linguri de faina alba si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit, le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare piper, cimbru. ardei iute si un catel de usturoi maruntit. Daca este nevoie, mai adaugam apa calda. Cand puiul e facut, se opreste focul si se adauga smantana. Se amesteca.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul. Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos. (25-30 minute)
Pofta buna!
PS: Daca nu doriti sa folositi faina, puteti sa inlocuiti cu amidon.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii