Placinta cu pui si ciuperci

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu pui si ciuperci

Ingrediente

  • • 1 piept de pui
  • • (puteti folosi si pulpe superioara dezosate)
  • • 300 g ciuperci
  • • 4-5 cepe verzi
  • • 1 catel de usturoi
  • • cimbru verde
  • • 100 g bacon
  • • 2 linguri de faina
  • • 250 ml vin
  • • 250 g smantana
  • • sare
  • • piper
  • • 1 buc foietaj
  • • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o cratita incalzita, punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin. Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
Cand s-a albit carnea de pui, adaugam 2 linguri de faina alba si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit, le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare piper, cimbru. ardei iute si un catel de usturoi maruntit. Daca este nevoie, mai adaugam apa calda. Cand puiul e facut, se opreste focul si se adauga smantana. Se amesteca.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul. Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos. (25-30 minute)
Pofta buna!

PS: Daca nu doriti sa folositi faina, puteti sa inlocuiti cu amidon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate