Intr-o cratita incalzita, punem 50 g unt si 2 linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa verde si o lasam pana se inmoaie putin. Adaugam baconul taiat marunt si bucatile de carne de pui. Presaram cimbrul verde.
Cand s-a albit carnea de pui, adaugam 2 linguri de faina alba si 250 ml vin alb sau roze. Punem capacul si lasam sa fiarba carnea.
Taiem ciupercile in sferturi si le punem intr-o cratita. Presaram sare si le lasam sa se rumeneasca putin, sa-si intesifice aroma.
Dupa ce s-au rumenit, le punem in cratita peste carne si mai adaugam sare piper, cimbru. ardei iute si un catel de usturoi maruntit. Daca este nevoie, mai adaugam apa calda. Cand puiul e facut, se opreste focul si se adauga smantana. Se amesteca.
Turnam compozitia intr-o forma de placinta si deasupra punem foietajul. Ungem cu ou si dam la cuptor, pana se rumeneste frumos. (25-30 minute)
Pofta buna!
PS: Daca nu doriti sa folositi faina, puteti sa inlocuiti cu amidon.
Ador turta dulce si as manca oricand... asa ca, fiind weekend si frigut afara am incercat o turta dulce ceva mai rapida si...
Desert guguluf aromat cu turta dulceCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii