Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Ingrediente

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite gris
  • 300 g muschi file
  • 200 g piept de pui file
  • 250 g cascaval feliat
  • 1/2 lingurita rasa cu sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia,uleiul ,ouale si sarea.

Amestecam bine folosind o lingura.

Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.
Turnam jumatate de aluat in tava.
Pudram aluatul cu gris si adaugam un strat de muschi file un strat de piept de pui file si un strat de cascaval asa cum se poate vedea mai jos.

Acoperim totul cu aluatul ramas.

Pudram suprafata placintei cu cimbru uscat.
Acoperim tava de placinta cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca circa 30 min. la temperatura camerei.
In acest timp preincalzim cuptorul.

Coacem placinta la 160 grade timp de 20-25 min.(facem testul scobitorii sa vedem daca aceasta este coapta).
Cand placinta este gata facuta,scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Placinta este buna atat calda cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa