Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Postat pe: 06-11-2016
(0)

Ingrediente

310 g faina
200 ml lapte
2 oua
15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
80 ml ulei de floarea soarelui
2 lingurite gris
300 g muschi file
200 g piept de pui file
250 g cascaval feliat
1/2 lingurita rasa cu sare
1 lingurita cimbru uscat
ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia,uleiul ,ouale si sarea.

Amestecam bine folosind o lingura.

Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.
Turnam jumatate de aluat in tava.
Pudram aluatul cu gris si adaugam un strat de muschi file un strat de piept de pui file si un strat de cascaval asa cum se poate vedea mai jos.

Acoperim totul cu aluatul ramas.

Pudram suprafata placintei cu cimbru uscat.
Acoperim tava de placinta cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca circa 30 min. la temperatura camerei.
In acest timp preincalzim cuptorul.

Coacem placinta la 160 grade timp de 20-25 min.(facem testul scobitorii sa vedem daca aceasta este coapta).
Cand placinta este gata facuta,scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Placinta este buna atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval