Placinta cu legume si mix de seminte

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu legume si mix de seminte

Ingrediente

  • Aluat:
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 140 g iaurt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • faina cat cuprinde (400 g)
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura:
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • sare, piper
  • 1 ardei gras (150 g)
  • 1 ardei Kapia (180 g)
  • 2 morcovi (230 g)
  • 1 dovlecel (360 g)
  • 2 cartofi (300 g)
  • 1 cana apa (250 ml)
  • 150 g branza sarata de vaca
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 legatura marar
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
  • 50 g mix de seminte (dovleac, floarea-soarelui, in, susan) pentru presarat
  • Dimensiuni tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa se framante aluatul. La final, se unge mana cu ulei si se ia coca de pe peretii castronului, formand o bila. Se introduce aluatul la frigider.


Intre timp, se pregateste umplutura. In circa 100 ml ulei se calesc cepele (curatate de foi, spalate si tocate) si ardeii (curatati de cotor si seminte, spalati si taiati marunt), adaugand putina sare si piper proaspat macinat. Se adauga morcovii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), dovlecelul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mare) si cartofii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare). Se mai adauga un praf de sare. Dupa ce se calesc si aceste legume putin, se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca.


Se ia aluatul, se imparte in doua si se intinde o foaie care se asaza intr-o tava unsa cu ulei si infainata. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Peste legumele calite se adauga branza de vaca rasa, grisul, ouale, un praf de sare, boiaua de ardei dulce si mararul (verde spalat si tocat). Se amesteca totul si se toarna peste foaia de aluat din tava.


Se intinde si cealalta foaie de aluat si se pune peste umplutura cu ajutorul sucitorului. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si se presara semintele. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta e frumos rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort Anamaria
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola