Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene), le lasam sa stea putin sa lase apa.
Pe un gril,l le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.
Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt, smantana si sare dupa gust. Il amestecam bine.
Incepem sa asamblam placinta: Foile de placinta trebuie decongelate, le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.
Untul il topim si il punem aproape, avem nevoie de el sa ungem foile.
Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta, le-am uns cu unt si am pus peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta, am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas.
Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt, o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt. Cu un cutit, am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.
Am folosit o tava de marimea foilor.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra (aprox 30 minute).
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii