Placinta A la Follas!

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pachet de foi de placinta
  • Un pachet de margarina fara sare
  • Putin pesmet
  • O ceasca de branza de vaci
  • O ceasca de branza telemea
  • O ceasca de iaurt
  • 4 oua
  • O lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Luati o tava dreptunghiulara, ungeti-o din gros cu margarina si tapetati-o cu pesmet. Puneti pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropindu-le cu margarina topita. Nu intindeti foile, dimpotriva, incretiti-le, pentru ca placinta sa fie pufoasa. Pe fund se pun trei foi, peste care lasati sa curga, printre dintii unei furculite, amestecul de branza, care trebuie sa fie pe jumatate lichid.

Pentru a obtine amestecul, branza telemea se da pe razatoare si se incorporeaza in branza de vaci (dulce); se adauga iaurtul, ouale intregi si praful de copt. Amestecati total bine.

Continuati sa puneti straturi succesive, pana se termina foile. Pastrati trei, pe care sa le puneti pe deasupra. Incretiti-le, dar nu prea tare, si nu mai adaugati branza peste acest ultim strat.

Rasuciti marginile placintei si rasfrangeti-le, pentru ca amestecul sa nu se scurga si sa dea in cuptor. Stropiti cu margarina foaia de deasupra si, cand dati placinta la cuptor (la 350 grade F, ori 177 grade C), turnati deasupra 1/2 de ceasca de apa rece. Cand placinta e rumenita si crescuta, se scoate de la cuptor, se taie in bucati patrate si se serveste calda.

La Bucuresti, inainte de razboi, pe bulevardul cu marile cinematografe se afla o patiserie renumita, al carei patron era un grec, pe nume Follas. La el puteai manca, la orice ora, cea mai buna placinta din capitala. Pentru a-i atrage pe trecatori, vanzatorul expunea in vitrina placinte enorme, crescute si bine rumenite, grozav de apetisante. Reteta aceasta, care aminteste indeaproape de faimoasa "Follas", este foarte buna si usor de preparat. Incercati-o!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
4
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Bors cu loboda rosie, reteta de post
5
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Parteneri
Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui invelite in bacon

Mi-au placut rulourile lui Rocsi si am facut si eu unele, dar fara cascaval. Am folosit condimentele pe care le...

Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti