Placinta A la Follas!

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pachet de foi de placinta
  • Un pachet de margarina fara sare
  • Putin pesmet
  • O ceasca de branza de vaci
  • O ceasca de branza telemea
  • O ceasca de iaurt
  • 4 oua
  • O lingurita de praf de copt

Mod de preparare

Luati o tava dreptunghiulara, ungeti-o din gros cu margarina si tapetati-o cu pesmet. Puneti pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropindu-le cu margarina topita. Nu intindeti foile, dimpotriva, incretiti-le, pentru ca placinta sa fie pufoasa. Pe fund se pun trei foi, peste care lasati sa curga, printre dintii unei furculite, amestecul de branza, care trebuie sa fie pe jumatate lichid.

Pentru a obtine amestecul, branza telemea se da pe razatoare si se incorporeaza in branza de vaci (dulce); se adauga iaurtul, ouale intregi si praful de copt. Amestecati total bine.

Continuati sa puneti straturi succesive, pana se termina foile. Pastrati trei, pe care sa le puneti pe deasupra. Incretiti-le, dar nu prea tare, si nu mai adaugati branza peste acest ultim strat.

Rasuciti marginile placintei si rasfrangeti-le, pentru ca amestecul sa nu se scurga si sa dea in cuptor. Stropiti cu margarina foaia de deasupra si, cand dati placinta la cuptor (la 350 grade F, ori 177 grade C), turnati deasupra 1/2 de ceasca de apa rece. Cand placinta e rumenita si crescuta, se scoate de la cuptor, se taie in bucati patrate si se serveste calda.

La Bucuresti, inainte de razboi, pe bulevardul cu marile cinematografe se afla o patiserie renumita, al carei patron era un grec, pe nume Follas. La el puteai manca, la orice ora, cea mai buna placinta din capitala. Pentru a-i atrage pe trecatori, vanzatorul expunea in vitrina placinte enorme, crescute si bine rumenite, grozav de apetisante. Reteta aceasta, care aminteste indeaproape de faimoasa "Follas", este foarte buna si usor de preparat. Incercati-o!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars