Pizza cu dovlecel

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pizza cu dovlecel

Ingrediente

  • 500 gr faina integrala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 325-350 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • 1 dovlecel mic
  • sos de rosii (facut in casa )
  • sunca de casa
  • ardei iute
  • cas

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Lasam deoparte pana se umfla putin.

Intr-un castron, punem faina si sarea, iar in mijlocul ei, turnam drojdia, uleiul de masline si apa (apa nu o punem pe toata o data, poate nu avem nevoie de chiar de toata; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).

Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut, acoperit cu un prosop ca sa creasca.

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza sau orice alt fel de tava.

Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat, apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)

Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare, apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa.

Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza, punem bucati subtiri de sunca, ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas, se poate folosi cascaval, casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).

Stropim cu ulei de masline.

Dam totul in cuptorul incins, la 180 grade C, pana se rumeneste usor blatul pe margini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.