Pizza cu dovlecel

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pizza cu dovlecel

Ingrediente

  • 500 gr faina integrala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 325-350 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • 1 dovlecel mic
  • sos de rosii (facut in casa )
  • sunca de casa
  • ardei iute
  • cas

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Lasam deoparte pana se umfla putin.

Intr-un castron, punem faina si sarea, iar in mijlocul ei, turnam drojdia, uleiul de masline si apa (apa nu o punem pe toata o data, poate nu avem nevoie de chiar de toata; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).

Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut, acoperit cu un prosop ca sa creasca.

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza sau orice alt fel de tava.

Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat, apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)

Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare, apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa.

Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza, punem bucati subtiri de sunca, ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas, se poate folosi cascaval, casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).

Stropim cu ulei de masline.

Dam totul in cuptorul incins, la 180 grade C, pana se rumeneste usor blatul pe margini.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia