Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Lasam deoparte pana se umfla putin.
Intr-un castron, punem faina si sarea, iar in mijlocul ei, turnam drojdia, uleiul de masline si apa (apa nu o punem pe toata o data, poate nu avem nevoie de chiar de toata; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).
Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut, acoperit cu un prosop ca sa creasca.
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza sau orice alt fel de tava.
Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat, apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)
Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare, apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa.
Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza, punem bucati subtiri de sunca, ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas, se poate folosi cascaval, casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).
Stropim cu ulei de masline.
Dam totul in cuptorul incins, la 180 grade C, pana se rumeneste usor blatul pe margini.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii