Pizza la Tigaie

Complexitate
redusa
Pizza la Tigaie

Ingrediente

  • aluat
  • 450gr faina
  • 225 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • umplutura
  • salam
  • mozzarella
  • ulei de masline
  • suc de rosii

Mod de preparare

Se framanta un aluat cu aceste ingrediente (se pune drojdia cu zaharul si apa calduta ca sa se inmoaie drojdia, apoi se adauga peste faina, sare si ulei), se lasa sa dospeasca 2 ore la un loc cald si ferit de curent, apoi se imparte in cinci bucati.

Se intind cinci forme de pizza, cu mana fara sucitor, e mai rustic, intre timp se pune o tigaie cu fund gros, la foc mic sa se incinga, se pune aluatul deja intins si se acopera cu capacul, cand incepe sa se formeze bolicinele de aer, circa 4-5 minute se intoarce pe partea cealalta, se adauga ingredientele-salam, mozzarella, suc de rosii .... etc fiecare cum doreste, se pune iarasi capacul si se mai lasa pana se topeste branza, se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate