Pizza la Tigaie

Complexitate
redusa
Pizza la Tigaie

Ingrediente

  • aluat
  • 450gr faina
  • 225 gr apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • umplutura
  • salam
  • mozzarella
  • ulei de masline
  • suc de rosii

Mod de preparare

Se framanta un aluat cu aceste ingrediente (se pune drojdia cu zaharul si apa calduta ca sa se inmoaie drojdia, apoi se adauga peste faina, sare si ulei), se lasa sa dospeasca 2 ore la un loc cald si ferit de curent, apoi se imparte in cinci bucati.

Se intind cinci forme de pizza, cu mana fara sucitor, e mai rustic, intre timp se pune o tigaie cu fund gros, la foc mic sa se incinga, se pune aluatul deja intins si se acopera cu capacul, cand incepe sa se formeze bolicinele de aer, circa 4-5 minute se intoarce pe partea cealalta, se adauga ingredientele-salam, mozzarella, suc de rosii .... etc fiecare cum doreste, se pune iarasi capacul si se mai lasa pana se topeste branza, se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa