Se face aluatul de paine (la masina sau cu mana). Se intinde aluatul rotund sau dreptunghiular. Pe marginile aluatului (se intinde mai mare decat tava in care se coace) se pun batoanele de mozzarella, dupa care se unge aluatul cu ou batut. Se trage aluatul peste batoanele de branza si se lipeste (oul face aderenta buna).
Se trece apoi la pasul doi, ungerea pizzei cu sos. Eu am folosit un sos de branza (frisca nebatuta amestecata pe foc cu mozzarella multa, usturoi din belsug, sare si piper dupa gust... sosul trebuie sa fie mai gros). Peste sos am pus sunca, apoi ardeiul, ciupercile, ceapa taiata felii si despartita in cercuri, masline si ananas. Am acoperit cu mozzarella rasa si am dat la cuptor la foc ceva mai mare de mediu.
Am taiat felii pizza dupa coacere si in 10 minute nu am mai avut nimic dintr-o pizza enorma.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii