Pizza cu Porumb si Broccoli

Complexitate
redusa
Pizza cu Porumb si Broccoli

Ingrediente

  • Face 4 pizza cu un diametru de 18 cm fiecare Pentru aluat:
  • 60 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 10 g drojdie granulata activa
  • 1 lingurita miere
  • 180 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 375 g faina de grau alba
  • Pentru topping:
  • 30 g unt
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 file de ansoa
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 200 g sos de rosii
  • 10 g frunze de busuioc taiate marunt
  • sare si piper proaspat macinat
  • sos tabasco dupa gust (puteti pune si chili cayenne)
  • 200 g porumb
  • 200 g broccoli spalati si taiat bucati
  • 150 g cheddar sau cascaval razalit

Mod de preparare

Intr-un bol puneti primele 3 ingrediente. Amestecati bine cu telul apoi lasati deoparte 10 minute. Adaugati sarea, uleiul, restul de apa si 125 g faina. Cu o spatula inglobati acestea apoi mai puneti 125 g faina si procedati la fel cu inca 125 g.

Cand devine aproape imposibil de a mai amesteca cu spatula transferati pe o suprafata si framantati 6 minute. Dupa ce ati incorporat excesul de faina din bol pana la finalizare mai adaugati maxim 20 de g presarand cate putin doar atunci cand este nevoie.

Aluatul trebuie aiba o textura fina, moale si elastica. Ungeti acesta intr-un bol cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati deoparte 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul. Caliti ceapa in unt la foc mic aproximativ 20 de minute, adaugati file de ansoa, cimbrul, sare si piper. Mai caliti inca 3-4 minute amestecand continuu apoi turnati sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta si la foc mic lasati timp de 10 minute dupa care stingeti si puneti frunzele de busuioc.

Transferati aluatul pe o suprafata si impartiti acesta in 4 bucati egale. Luati fiecare si formati intr-o bila ducand marginile in partea de jos procedand astfel de 6-7 ori. Plasati acestea pe o folie de plastic, acoperiti-le si mai lasati inca 30 de minute.

Inainte cu 10 minute ca aluatul sa fie gata gatiti bucatile de broccoli la aburi 3 minute. Alternativ aduceti la fierbere lenta o cratita cu 1/2 cana de apa, puneti broccoli si lasati 2 minute (amestecati putin acesta intre timp) apoi strecurati. Taiati apoi acestea in bucati mai mici.

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8) . Intindeti pe o suprafata presarata cu putina faina fiecare bila de aluat sa aiba un diametru de 18 cm. Transferati intr-o tava si ungeti acesta deasupra cu putin ulei de masline extra virgin apoi intindeti aproximativ 2 linguri de sos (lasati putina distanta pe margini).

Imprastiati porumb si putin cheddar. Plasati tava pe fundul cuptorului (deasupra focului) pentru 3 minute. Mutati apoi deasupra pentru inca 8-10 minute. Scoateti tava, imprastiati bucati de broccoli deasupra, putina cheddar si mai lasati un minut. Lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a taia.

* Nu incarcati cu prea mult topping. Prea mult sos si aluatul se v-a inmuia.
** Daca aveti porumb inghetat puneti-l intr-o cratita si la foc mic caliti putin acesta pana cand s-a evaporat din apa lasata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Prajitura  de vara cu fructe
Bucataras.RO

Prajitura de vara cu fructe

O prajitura de vara delicioasa...si daca i-as spune prajitura perfecta sa stiti ca nu as gresi cu nimic :), de data aceasta...

Prajitura de vara cu fructe
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia