Cernem faina intr-un vas, facem o adnacitura, apoi adaugam drojdia dizolvata cu putina apa. Amestecam cu putina faina, lasam 5 min sa creasca. Adaugam zaharul, sare (pe margine), uleiul, framantam, adaugand treptat apa calduta, pana ce rezulta un aluat elastic si nu se lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava (eu am tapetata cu hartie de copt), ungem blatul cu sos de rosii, adaugam cascavalul dat prin razatoare, felii de rosii, felii de avocado, felii de salam si boabe de porumb bine scurse.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaA fost un pranz pe cinste, servit cu mare pofta in familie. Am dorit sa schimb putin modul de gatire a carnii si ceea ce a...
Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptorDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii