Pizza cu Ansoa si Kalamata

Complexitate
redusa
Pizza cu Ansoa si Kalamata

Ingrediente

  • Face 4 pizza cu diametrul de 18 cm Pentru aluat:
  • 60 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 10 g drojdie granulata activa
  • 1 lingurita miere
  • 180 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 375 g faina de grau alba
  • Pentru topping:
  • 30 g unt
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 bucata file de ansoa
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 200 g sos de rosii
  • 20 g frunze de busuioc taiate marunt
  • sare si piper proaspat macinat
  • sos tabasco dupa gust (puteti pune si chili cayenne)
  • 8 file ansoa taiate bucati mici
  • 100 g masline kalamata taiate felii
  • 150 g cheddar sau cascaval razalit
  • felii razalite de Parmigiano Reggiano

Mod de preparare

Intr-un bol puneti primele 3 ingrediente. Amestecati bine cu telul apoi lasati deoparte 10 minute. Adaugati sarea, uleiul, restul de apa si 125 g faina. Cu o spatula inglobati acestea apoi mai puneti 125 g faina si procedati la fel cu inca 125 g.

Cand devine aproape imposibil de a mai amesteca cu spatula transferati pe o suprafata si framantati 6 minute. Dupa ce ati incorporat excesul de faina din bol pana la finalizare mai adaugati maxim 20 de g presarand cate putin doar atunci cand este nevoie.

Aluatul trebuie aiba o textura fina, moale si elastica. Ungeti acesta intr-un bol cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati deoparte 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul. Caliti ceapa in unt la foc mic aproximativ 20 de minute, adaugati file de ansoa, cimbrul, sare si piper. Mai caliti inca 3-4 minute amestecand continuu apoi turnati sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta si la foc mic lasati timp de 10 minute dupa care stingeti si puneti frunzele de busuioc.

Transferati aluatul pe o suprafata si impartiti acesta in 4 bucati egale. Luati fiecare si formati intr-o bila ducand marginile in partea de jos procedand astfel de 6-7 ori. Plasati acestea pe o folie de plastic, acoperiti-le si mai lasati inca 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8) . Intindeti pe o suprafata presarata cu putina faina fiecare bila de aluat sa aiba un diametru de 18 cm. Transferati intr-o tava si ungeti acesta deasupra cu putin ulei de masline extra virgin apoi intindeti aproximativ 2 linguri de sos (lasati putina distanta pe margini).

Imprastiati bucati de ansoa, masline si cheddar. Plasati tava pe fundul cuptorului (deasupra focului) pentru 3 minute. Mutati apoi deasupra pentru inca 10 minute. Aranjati cateva felii de parmezan apoi lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a taia.

* Nu incarcati cu prea mult topping. Prea mult sos si aluatul se v-a inmuia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Bucataras.RO

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti