Pizza cu Ansoa si Kalamata

Complexitate
redusa
Pizza cu Ansoa si Kalamata

Ingrediente

  • Face 4 pizza cu diametrul de 18 cm Pentru aluat:
  • 60 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 10 g drojdie granulata activa
  • 1 lingurita miere
  • 180 ml apa calda (intre 38-40 c)
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 375 g faina de grau alba
  • Pentru topping:
  • 30 g unt
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 bucata file de ansoa
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 200 g sos de rosii
  • 20 g frunze de busuioc taiate marunt
  • sare si piper proaspat macinat
  • sos tabasco dupa gust (puteti pune si chili cayenne)
  • 8 file ansoa taiate bucati mici
  • 100 g masline kalamata taiate felii
  • 150 g cheddar sau cascaval razalit
  • felii razalite de Parmigiano Reggiano

Mod de preparare

Intr-un bol puneti primele 3 ingrediente. Amestecati bine cu telul apoi lasati deoparte 10 minute. Adaugati sarea, uleiul, restul de apa si 125 g faina. Cu o spatula inglobati acestea apoi mai puneti 125 g faina si procedati la fel cu inca 125 g.

Cand devine aproape imposibil de a mai amesteca cu spatula transferati pe o suprafata si framantati 6 minute. Dupa ce ati incorporat excesul de faina din bol pana la finalizare mai adaugati maxim 20 de g presarand cate putin doar atunci cand este nevoie.

Aluatul trebuie aiba o textura fina, moale si elastica. Ungeti acesta intr-un bol cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati deoparte 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul. Caliti ceapa in unt la foc mic aproximativ 20 de minute, adaugati file de ansoa, cimbrul, sare si piper. Mai caliti inca 3-4 minute amestecand continuu apoi turnati sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta si la foc mic lasati timp de 10 minute dupa care stingeti si puneti frunzele de busuioc.

Transferati aluatul pe o suprafata si impartiti acesta in 4 bucati egale. Luati fiecare si formati intr-o bila ducand marginile in partea de jos procedand astfel de 6-7 ori. Plasati acestea pe o folie de plastic, acoperiti-le si mai lasati inca 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8) . Intindeti pe o suprafata presarata cu putina faina fiecare bila de aluat sa aiba un diametru de 18 cm. Transferati intr-o tava si ungeti acesta deasupra cu putin ulei de masline extra virgin apoi intindeti aproximativ 2 linguri de sos (lasati putina distanta pe margini).

Imprastiati bucati de ansoa, masline si cheddar. Plasati tava pe fundul cuptorului (deasupra focului) pentru 3 minute. Mutati apoi deasupra pentru inca 10 minute. Aranjati cateva felii de parmezan apoi lasati sa se raceasca 5 minute inainte de a taia.

* Nu incarcati cu prea mult topping. Prea mult sos si aluatul se v-a inmuia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura