Pide

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Pide

Ingrediente

  • -400 gr faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
  • -200 ml apa
  • -1 plic drojdie uscata
  • -2 linguri ulei masline
  • -sare (o lingurita)
  • -1lingurita ghimbir razuit
  • -1/2 lingurita curcuma (pentru culoare)
  • -putin zahar (1/2 lingurita)
  • Umplutura
  • -300 gr branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
  • -rosii
  • -ardei
  • -ceapa
  • -1 ou
  • -sos de rosii
  • Extra: seminte de dovleac

Mod de preparare

Pregatim aluatul astfel:
Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit,curcuma(optional),uleiul de masline,sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut,acoperit,pana cand isi dubleaza volumul.
Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute(intindem aluatul si strangem pe margini).
Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.
Branza o zdrobim bine,gustam si o asezonam dupa gust.Adaugam oul si omogenizam.
Se poate pune in ea si niste marar.
Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei,ceapa (sau orice legume mai doriti:brocolii,varza kale etc) si presaram seminte de dovleac.
Punem tava in cuptorul incins la 180grade si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.
Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca