Pide

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Pide

Ingrediente

  • -400 gr faina de secara + ovaz (in cantitati aproximativ egale)
  • -200 ml apa
  • -1 plic drojdie uscata
  • -2 linguri ulei masline
  • -sare (o lingurita)
  • -1lingurita ghimbir razuit
  • -1/2 lingurita curcuma (pentru culoare)
  • -putin zahar (1/2 lingurita)
  • Umplutura
  • -300 gr branza de capra usor sarata (se poate combinatie de cas cu telemea)
  • -rosii
  • -ardei
  • -ceapa
  • -1 ou
  • -sos de rosii
  • Extra: seminte de dovleac

Mod de preparare

Pregatim aluatul astfel:
Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit,curcuma(optional),uleiul de masline,sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut,acoperit,pana cand isi dubleaza volumul.
Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute(intindem aluatul si strangem pe margini).
Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.
Branza o zdrobim bine,gustam si o asezonam dupa gust.Adaugam oul si omogenizam.
Se poate pune in ea si niste marar.
Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei,ceapa (sau orice legume mai doriti:brocolii,varza kale etc) si presaram seminte de dovleac.
Punem tava in cuptorul incins la 180grade si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.
Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.