Pregatim aluatul astfel:
Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit,curcuma(optional),uleiul de masline,sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie sa avem un aluat ferm si nelipicios.
Lasam aluatul sa se odihneasca la loc caldut,acoperit,pana cand isi dubleaza volumul.
Din acest aluat formam pe masa unsa cu ulei barcute(intindem aluatul si strangem pe margini).
Asezam barcutele intr-o tava si le stropim cu ulei de masline si sos de rosii.
Branza o zdrobim bine,gustam si o asezonam dupa gust.Adaugam oul si omogenizam.
Se poate pune in ea si niste marar.
Umplem barcutele cu branza si o nivelam. Asezam deasupra felii de rosii, ardei,ceapa (sau orice legume mai doriti:brocolii,varza kale etc) si presaram seminte de dovleac.
Punem tava in cuptorul incins la 180grade si coacem pana cand se rumenesc usor pe margini.
Servim cu legume, sos de iaurt sau cu ce va place.
Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend...
Desert panna cotta cu capsuni la paharDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii