Pate din Somon Afumat cu Mascarpone

Complexitate
redusa
Pate din Somon Afumat cu Mascarpone

Ingrediente

  • 100 g somon afumat
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • un praf de piper proaspat macinat
  • 1 lingurita marar verde taiat marunt
  • 30 g arpagic (chives) taiate marunt
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • un praf mic de enibahar
  • 150 g mascarpone la temperatura camerei
  • un praf mic de chili cayene pentru decorare

Mod de preparare

Puneti somonul cu Dijon intr-un blender si pulsati pana cand obtineti o pasta. Transferati intr-un bol si adaugati piper, marar, arpagic, enibahar, suc de lamaie si mascarpone. Inglobati foarte bine aceste ingrediente apoi transferati intr-un bol de servire.

Presarati cu putin cayenne deasupra (optional garnisiti si cu extra arpagic sau kalamata) dupa care acoperiti si lasati la rece minim 30 de minute inainte de a servi. Serviti cu painea preferata si optional alaturi de o salata.
Imi place foarte mult acest pate. Este delicios, usor de facut si poate fi un excelent aperitiv sau meniu principal alaturi de o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici