Am pus dovlecelul taiat cuburi (sau felii) in tigaie cu 2 linguri de ulei, cateii de usturoi striviti, sare si am acoperit cu capac. Am tinut la foc mic, sa se inabuse mai mult.
Din cind in cind am amestecat. Cind dovlecelul e moale si intra furculita in el, e gata.
Am scos usturoiul si l-am aruncat (dar cine vrea cu gust puternic de usturoi il poate lasa). Am varsat dovlecelul cu tot cu ulei in cratita sau castronul / vasul mixerului unde era si fasolea si am mixat pina a devenit cremos (eu l-am lasat mai grunjos ca imi place mai mult asa).
Verificati de sare si daca e nevoie mai adaugati ulei.
E foarte bun si merge cu siguranta inclusiv cu dovlecelul copt pe gratar si uleiul pus crud direct cind mixati.
Cine vrea poate sa mai adauge si altele, dar mie imi place asa simplu, un gust deosebit.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaPulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios Este un pranz delicios, iar pulpele au iesit chiar mai bune...
Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz deliciosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii