Pate de linte cu fistic

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Pate de linte cu fistic

Ingrediente

  • 100 gr fistic fara coaja
  • 150 gr linte verde
  • 50-60 ml ulei de masline extravirgin
  • 50 ml apa plata
  • Sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica leurda
  • Pentru decor: fistic sarat, seminte de rodie

Mod de preparare

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si turnam peste el apa fierbinte, cat sa-l depaseasca. Il lasam la inmuiat 10-15 minute. Veti observa ca fisticul s-a inmuiat, coaja subtire se inlatura cu usurinta, iar culoarea verde este puternica. Treaba este putin migaloasa, dar garantez ca merita. Nu veti mai intalni nicaieri un fistic asa de verde…Dupa curatatea fisticului facem din el o pasta cu ajutorul unui blender. Am pus fisticul in recipinetul blenderului, am adaugat 4-5 linguri ulei de masline si putina apa calduta, aproximativ 50 ml. Am mixat totul pana am obtinut o pasta fina. Intre timp lintea s-a inmuiat si am pus-o la fiert in apa cu 2 foi de dafin si o crenguta de cimbru. Cand lintea este fiarta o strecuram. Dureaza aproximativ 20-25 minute. Daca faceti o cantitate mai mica puteti sa folositi acelasi aparat adica Breville Blend-Active® Pro. Eu am avut o cantitate putin mai mare si am folosit un robot de bucatarie. Pasiram bine lintea pana obtinem o pasta. Ceapa verde si usturoiul le taiem in bucati de 1,5-2 cm si le calim in putin ulei de masline. Adaugam leurda spalata si taiata in fasii si lasam la calit inca 2-3 minute. Le adaugam si pe acestea in vasul robotului si mixam bine toate ingredientele pana se maruntesc. Adaugam pasta de fistic, sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat si mixam ingredientele pentru a obtine o pasta fina. Le adaugam si pe acestea in vasul robotului si mixam bine toate ingredientele pana se maruntesc. Adaugam pasta de fistic, sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat si mixam ingredientele pentru a obtine o pasta fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
1
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia