- curatati ciupercile si le taiati felii sau bucati
- tocati ceapa
- puneti intr-o tigaie cu putin ulei ceapa sa se inmoaie, cu putina sare si cu ciupercile, lasati pe foc mic cu capac la inceput si apoi fara pina cind se evapora tot lichidul si deci ciupercile si ceapa sunt gata
- lasati putin la racit si apoi mixati totul in robot: alunele + ciupercile cu ceapa pina cind obtineti o crema
- adaugati untul si mai mixati putin ca sa il incorporati bine, daca este nevoie ca sa iasa pateul mai moale adaugati putin lapte gras (intergral) sau smintina proaspata nefermentata cu o lingura in timp ce mixati
- adaugati maghirn dupa gust si sare, piper daca va place si amestecati bine apoi rasturnati totul intr-un castron, ornati (eventual cu citeva alune pe care le-ati tinut deoparte si chiar si citeva felii de ciuperca (eu n. am pastrat din pacate) sau cum va place si puneti castronul la rece macar pentru 30 minute inainte sa il serviti
Serviti pe felii de piine de preferat prajita sau pe biscuiti sarati ca aperitiv sau cu cartofi copti (doar cu sare. Maghiran si putina boia dulce ca sa se potriveasca cu aroma pateului) cum am facut eu pentru un fel principal lactovegetarian..
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii