Pate de Ciuperci si Alune de Padure

Postat pe: 24-04-2013
(0)

Ingrediente

300 gr de ciuperci Champignon
50 gr alune de padure curatate de coaja
1 ceapa mica
sare
piper
ulei
50 gr unt moale
daca e nevoie putin lapte sau smintina proaspata nefermentata (din cea care se bate pentru frisca) maghiran

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
- curatati ciupercile si le taiati felii sau bucati
- tocati ceapa
- puneti intr-o tigaie cu putin ulei ceapa sa se inmoaie, cu putina sare si cu ciupercile, lasati pe foc mic cu capac la inceput si apoi fara pina cind se evapora tot lichidul si deci ciupercile si ceapa sunt gata

- lasati putin la racit si apoi mixati totul in robot: alunele + ciupercile cu ceapa pina cind obtineti o crema

- adaugati untul si mai mixati putin ca sa il incorporati bine, daca este nevoie ca sa iasa pateul mai moale adaugati putin lapte gras (intergral) sau smintina proaspata nefermentata cu o lingura in timp ce mixati

- adaugati maghirn dupa gust si sare, piper daca va place si amestecati bine apoi rasturnati totul intr-un castron, ornati (eventual cu citeva alune pe care le-ati tinut deoparte si chiar si citeva felii de ciuperca (eu n. am pastrat din pacate) sau cum va place si puneti castronul la rece macar pentru 30 minute inainte sa il serviti
Serviti pe felii de piine de preferat prajita sau pe biscuiti sarati ca aperitiv sau cu cartofi copti (doar cu sare. Maghiran si putina boia dulce ca sa se potriveasca cu aroma pateului) cum am facut eu pentru un fel principal lactovegetarian..
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pate de Ciuperci si Alune de Padure" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pate de Ciuperci si Alune de Padure