Pate de Ciuperci si Alune de Padure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pate de Ciuperci si Alune de Padure

Ingrediente

  • 300 gr de ciuperci Champignon
  • 50 gr alune de padure curatate de coaja
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 50 gr unt moale
  • daca e nevoie putin lapte sau smintina proaspata nefermentata (din cea care se bate pentru frisca) maghiran

Mod de preparare

- curatati ciupercile si le taiati felii sau bucati
- tocati ceapa
- puneti intr-o tigaie cu putin ulei ceapa sa se inmoaie, cu putina sare si cu ciupercile, lasati pe foc mic cu capac la inceput si apoi fara pina cind se evapora tot lichidul si deci ciupercile si ceapa sunt gata

- lasati putin la racit si apoi mixati totul in robot: alunele + ciupercile cu ceapa pina cind obtineti o crema

- adaugati untul si mai mixati putin ca sa il incorporati bine, daca este nevoie ca sa iasa pateul mai moale adaugati putin lapte gras (intergral) sau smintina proaspata nefermentata cu o lingura in timp ce mixati

- adaugati maghirn dupa gust si sare, piper daca va place si amestecati bine apoi rasturnati totul intr-un castron, ornati (eventual cu citeva alune pe care le-ati tinut deoparte si chiar si citeva felii de ciuperca (eu n. am pastrat din pacate) sau cum va place si puneti castronul la rece macar pentru 30 minute inainte sa il serviti
Serviti pe felii de piine de preferat prajita sau pe biscuiti sarati ca aperitiv sau cu cartofi copti (doar cu sare. Maghiran si putina boia dulce ca sa se potriveasca cu aroma pateului) cum am facut eu pentru un fel principal lactovegetarian..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura Deliciu
Bucataras.RO

Desert prajitura Deliciu

Aveam demult in plan aceasta prajitura, circula pe mailuri, cu ceva ani in urma, un fisier cu retete de prajituri, cu pozele...

Desert prajitura Deliciu
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia