Se pune ceapa la calit, dupa 2 minute se adauga si usturoiul si se lasat cat sa se aureasca, apoi se adauga ficateii, cimbrul, sarea si piperul, si se gatesc la foc potrivit timp de vreo 15 minute. Se adauga vinul si se micsoreaza focul sa scada sosul incetisor, si dupa vreo 10 minute se adauga si smantana (pasul acesta se poate omite). Se tine inca vreo 5 minute la foc mic pana a scazut sosul aproape de tot, dar sa nu se usuce ficateii.
Se lasa sa se raceasca si se adauga untul taiat felii si se zdrobeste si amesteca totul cu o furculita (la robot iese prea pasta). Se mai adauga sare si piper dupa gust si se pune la frigider cca 30 minute, sa se imbine gusturile.
Tartine cu paine prajita, pe felii de castravete, in rosioare sau ardei gras umplut, sau in gogosele de ecler, ca aperitiv.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii