Pate de casa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pate de casa

Ingrediente

  • 700 gr ficatei de pui,
  • o ceapa medie tocata,
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 ml vin alb sau cognac
  • 3 linguri smantana dulce lichida(optional),
  • 150 g unt nesarat, la temperatura camerei,
  • o lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit, dupa 2 minute se adauga si usturoiul si se lasat cat sa se aureasca, apoi se adauga ficateii, cimbrul, sarea si piperul, si se gatesc la foc potrivit timp de vreo 15 minute. Se adauga vinul si se micsoreaza focul sa scada sosul incetisor, si dupa vreo 10 minute se adauga si smantana (pasul acesta se poate omite). Se tine inca vreo 5 minute la foc mic pana a scazut sosul aproape de tot, dar sa nu se usuce ficateii.
Se lasa sa se raceasca si se adauga untul taiat felii si se zdrobeste si amesteca totul cu o furculita (la robot iese prea pasta). Se mai adauga sare si piper dupa gust si se pune la frigider cca 30 minute, sa se imbine gusturile.
Tartine cu paine prajita, pe felii de castravete, in rosioare sau ardei gras umplut, sau in gogosele de ecler, ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici