Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`

Complexitate
redusa
Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`

Ingrediente

  • cosulete cu susan si mac gata preparate/coapte
  • 400 g somon afumat (fara oase)
  • 100 g margarina vegetala
  • sare (daca este cazul) si piper dupa gust
  • 100-150 g nuca prajita si macinata
  • zeama de la jumate de lamaie (se poate si mai mult daca va place)
  • masline pentru decor

Mod de preparare

Eu din cantitatea de aluat ptr cosulete, am facut in tavi de mini muffins-uri 42 de bucati. Mi-au iesit asa de multe pentru ca am intins aluatul cu masina de facut taietei si patura a iesit tare subtire. Deci am decupat cu ajutorul unui pahar de apa rotocoale de aluat cu care am umplut formele de muffins (mini).

Le-am copt, conform retetei si le-am lasat pana in ziua urmatoare cand am trecut la prepararea pastei de somon. Am curatat somonul de piele si l-am rupt putin cu mana dupa care l-am pus in food processor/blender.

Deasupra am pus piper, lamaie stoarsa si margarina vegetala. Nu am folosit margarina normala, ci una complet vegetala (non-hydrogenated) cu ulei de seminte de in si soia. Am macinat, adaugand cate putin ulei de masline (dupa ochi), ca sa ii dau putin lichid pestelui.

Pasta obtinuta am scos-o, am pus-o in alt vas dupa care am amestecat cu nuca prajita si macinata. La sfarsit am gustat si am dres de piper (sare nu a mai fost nevoie ptr pestele afumat este deja destul de sarat).

Am umplut cosuletele cu pasta asta de somon, am decorat cu masline umplute cu un ardei picant.

Pot sa va asigur ca aceste cosulete cu susan si mac in combinatie cu somonul amestecat cu nuca prajita au fost nemaipomenite si ca am sa le mai repet saptamana viitoare sa le am pe masa intre aperitivele de la masa de Pasti.
* (vezi reteta "Ficatei serviti altfel" postat de Janet)
Cand este dezlegare la peste, in post, reteta asta este nemaipomenita pentru un aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala