Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

cosulete cu susan si mac gata preparate/coapte
400 g somon afumat (fara oase)
100 g margarina vegetala
sare (daca este cazul) si piper dupa gust
100-150 g nuca prajita si macinata
zeama de la jumate de lamaie (se poate si mai mult daca va place)
masline pentru decor

Mod de preparare

Eu din cantitatea de aluat ptr cosulete, am facut in tavi de mini muffins-uri 42 de bucati. Mi-au iesit asa de multe pentru ca am intins aluatul cu masina de facut taietei si patura a iesit tare subtire. Deci am decupat cu ajutorul unui pahar de apa rotocoale de aluat cu care am umplut formele de muffins (mini).

Le-am copt, conform retetei si le-am lasat pana in ziua urmatoare cand am trecut la prepararea pastei de somon. Am curatat somonul de piele si l-am rupt putin cu mana dupa care l-am pus in food processor/blender.

Deasupra am pus piper, lamaie stoarsa si margarina vegetala. Nu am folosit margarina normala, ci una complet vegetala (non-hydrogenated) cu ulei de seminte de in si soia. Am macinat, adaugand cate putin ulei de masline (dupa ochi), ca sa ii dau putin lichid pestelui.

Pasta obtinuta am scos-o, am pus-o in alt vas dupa care am amestecat cu nuca prajita si macinata. La sfarsit am gustat si am dres de piper (sare nu a mai fost nevoie ptr pestele afumat este deja destul de sarat).

Am umplut cosuletele cu pasta asta de somon, am decorat cu masline umplute cu un ardei picant.

Pot sa va asigur ca aceste cosulete cu susan si mac in combinatie cu somonul amestecat cu nuca prajita au fost nemaipomenite si ca am sa le mai repet saptamana viitoare sa le am pe masa intre aperitivele de la masa de Pasti.
* (vezi reteta "Ficatei serviti altfel" postat de Janet)
Cand este dezlegare la peste, in post, reteta asta este nemaipomenita pentru un aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  01.04.2012 06:34:09

Pentru ca nu pot sa scriu la mentiuni comentariul am sa o fac aici.....
Postez reteta de cosulete ( inca odata) pentru link-ul spre postarea anterioara a Janetei nu se deschide....deci copy-paste la reteta ei....

"pentru boluri din aluat:

vom folosi ca masura lingura de supa.

-5 ling.de faina alba
-2 ling. de gris
-1 ling. de susan
-2 ling, de mac
-1 ling de ulei
-1 ling. de miere incalzita sa curga usor
-100 ml apa calduta
-1/2 lingurita de drojdie uscat
-un praf de sare'


mod de preparare boluri din aluat:

Intr-un bol punem faina,grisul,semintele de mac si susan,sarea si drojdia.Amestecam si adaugam uleiul,mierea si apa calduta,framintam bine si lasam aluatul sa creasca .Cind se-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie ,subtire cit foaiea de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus).Cu unul dintre boluri am decupat aluatul ,am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat.Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min.Cind au prins culoarea alunei sint gata.Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.
Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram) ,iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine.Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata!Bolurile astea ar merge de minune cu o salata,urmatoarea data stiu cu ce le vom minca !""


Mersi inca odata

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`