Pasta de naut

Portii
2
Timp pregatire
540 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta de naut

Ingrediente

  • • 250 grame de năut
  • • un ardei iute uscat, mic sau o jumătate de linguriţă de chili
  • • jumătate de linguriţă de chimen
  • • jumătate de linguriţă de cimbru
  • • un căţel de usturoi
  • • 2 linguri de pastă de tahini sau îl înlocuiţi cu 2 linguri de susan şi 2 linguri de ulei de susan presat la rece
  • • 4 linguri de ulei de măsline
  • • sucul de la o jumătate de lămâie
  • • 4 seminţe de coriandru
  • • 5 boabe de piper roşu
  • • 2 boabe de piper negru
  • • o linguriţă de sare

Mod de preparare

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 8 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi îl puneţi la fiert pentru o oră şi jumătate în apă cu un vârf de cuţit de sare, spumând periodic. Dacă nu folosiţi tahini, spălaţi şi fierbeţi pentru jumătate de oră susanul şi îl scurgeţi de apă..
Când năutul e fiert, scurgeţi apa de pe el fără să o aruncaţi şi îl lăsaţi să se răcească apoi îl puneţi în blender.
Puneţi în mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea rămasă şi piperul şi le pisaţi.
Tocaţi usturoiul curăţat şi spălat şi îl puneţi în blender împreună cu compoziţia pisată, din mojar. Dacă nu aţi folosit tahini, puneţi în blender şi susanul fiert şi uleiul de susan presat la rece. Adăugaţi în blender uleiul de măsline şi sucul de lămâie. Pentru a avea o consistenţă tartinabilă, adăugaţi compoziţiei cîteva linguri din apa în care aţi fiert năutul, în funcţie de cât vreţi să fie de subţire.
Puteţi să îl consumaţi cu pâine prajită sau cu lipie caldă.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura