Vanata se taie felii de 1/2 cm.Feliile se dau prin faina apoi prin oul batut (cu sare, piper si un strop de apa). Se prajesc in ulei abundent pe ambele parti pana se rumenesc putin (doua, trei minute). Se scot pe hartie absorbanta. Se pregateste un sos de rosii fara ulei dar ii dam gust cu un catel de usturoi oregano si busuioc. Trebuie sa fie putin mai sarat in cazul in care (ca si mine) n-ati tinut vinetele sub sare.
Pregatim tava cu putin sos de rosii pe fund, un strat de vinete prajite, iar sos de rosii (doua trei linguri bine distribuite) cubulete de mozzarella parmezan si busuioc
Se fac in acest mod cateva straturi pana terminam ingredientele. Trebuie sa fie cel putin trei. Se da la cuptor 20-25' la 180°.
Se serveste calduta sau rece. Ideala pentru pic-nic sau taiata feliute subtiri chiar pentru sandwich-uri
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii