Painici cu cascaval si muschi file

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Painici cu cascaval si muschi file

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 4 linguri iaurt
  • 1/2 cana lapte
  • 4 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 100-150 gr cascaval
  • 5-6 felii muschi file mai grosute
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.
Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul.
Incepem sa le amestecam cu mana.
Laptele, pe care il punem pe foc pana devine caldut, il turnam treptat, timp in care noi framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, adaugam uleiul, mai framantam 3-4 minute pana il incorporam bine.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit 40-50 de minute.
Umplutura:
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Muschiuletul il taiem cuburi potrivite.
Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru, pe care presaram putina faina.
Il impartim in 12 bucati, aproximativ egale.
Cu mainile intindem putin fiecare bucata de aluat, punem muschiulet, cascaval ras, pe mijloc.
Impachetam marginile spre interior, lipim bine sa nu ramana nici o gaura, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie cu partea impachetata in jos.
Batem oul spuma, le ungem cu un penson, apoi le introducem in cuptorul incins.
Reglam o temperatura potrivita, lasam painicile acolo pana sunt frumos rumenite.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 10 minute la racorit, apoi le invelim cu folie.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia