Painici cu cascaval si muschi file

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Painici cu cascaval si muschi file

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 4 linguri iaurt
  • 1/2 cana lapte
  • 4 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 100-150 gr cascaval
  • 5-6 felii muschi file mai grosute
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.
Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul, o punem peste faina impreuna cu iaurtul.
Incepem sa le amestecam cu mana.
Laptele, pe care il punem pe foc pana devine caldut, il turnam treptat, timp in care noi framantam.
Cand aluatul devine omogen, elastic, adaugam uleiul, mai framantam 3-4 minute pana il incorporam bine.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit 40-50 de minute.
Umplutura:
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Muschiuletul il taiem cuburi potrivite.
Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru, pe care presaram putina faina.
Il impartim in 12 bucati, aproximativ egale.
Cu mainile intindem putin fiecare bucata de aluat, punem muschiulet, cascaval ras, pe mijloc.
Impachetam marginile spre interior, lipim bine sa nu ramana nici o gaura, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie cu partea impachetata in jos.
Batem oul spuma, le ungem cu un penson, apoi le introducem in cuptorul incins.
Reglam o temperatura potrivita, lasam painicile acolo pana sunt frumos rumenite.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 10 minute la racorit, apoi le invelim cu folie.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.