Dovleceii se spala, li se taie cotorul, apoi se taie felii subtiri. Eu am folosit curatatorul de cartofi, asa ca feliile au iesit uniforme.
Ceapa spalata si curatata se taie marunt, ciupercile se scurg de zeama, iar mararul se taie fin.
Se incinge gratarul bine si frigem feliile de dovlecei 2 minute pe fiecare parte, dungile de la gratar vor fi vizibile pe felii.
Intr-o craticioara calim cateva minute ciupercile cu ceapa verde, condimentam cu sare, piper si adaugam mararul.
In castronele rezistentel la copt si unse cu putin ulei, asezam de jur-imprejur felii de dovlecei si umplem cu compozitia de ciuperci, apoi asezam deasupra (ca un capacel) alt rand de dovlecei.
Asezam toate castronelele pe o tava si coacem 20 de minute.
Dupa coacere, cu ajutorul cutitului desprindem pachetelele de dovlecei de peretii castronelelor, apoi le putem rasturnam usor pe farfurii.
Eu le-am servit cu fasii de ardei capia, pus la conservat in toamna!
Pachetelele cu dovlecei se pot servi atat calde cat si reci!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii