Oua la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua la cuptor

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 rosie rotunda de gradina
  • 2 felii cascaval
  • 2 linguri parmezan ras
  • piper
  • 1 lingurita rasa ierburi de provence
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Spalam rosia, o taiem felii rotunde, potrivit de groase.
Taiem fiecare bucata de cascaval in doua, pe latime.
Ungem patru forme de briose (eu am folosit de aluminiu) cu ulei de masline.
Punem cate o felie de rosie, o bucata de cascaval si spargem, usor, cate un ou in fiecare forma.
Presaram parmezanul ras, putin piper si ierburile de provence.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem ouale in cuptor, formele de briose asezam pe o tava.
Le lasam in cuptor intre 12 si 14 minute, in functie de cat de moi le doriti.
Eu le-am verificat dupa 12 minute si albusul mai era usor moale si le-am mai lasat doua minute.
Le scoatem cand sunt gata. Se servesc calde, simple, cu o salata, o cana de iaurt si ce va mai este pe plac.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa