Oua `Faberge`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua `Faberge`

Ingrediente

  • Cuburele de:
  • Ardei rosu
  • Castraveti
  • Sunca
  • Omleta
  • Branza
  • Masline
  • Boabe de porumb
  • Boabe de mazare
  • Si ce va mai trece prin cap
  • Frunzulite de:
  • Marar
  • Patrunjel
  • Busuioc
  • Trifoi
  • Gelatina bine usturoiata

Mod de preparare

Fiindca in loc de Paste, am avut napaste (vreo trei la numar), m-am gandit sa-mi fac niste oua pentru ziua de Inaltare - nu ca as fi religioasa de felul meu, poate doar credincioasa - dar ouale astea constituie o mica razbunare pentru tot ce-am indurat eu in timp ce va priveam mieii, ouale si prajiturile... salivand si pohtind...

Suflecati-va manecile si scotociti-va de-un pic de rabdare!

Spalati bine cateva oua si dupa ce le uscati, spargeti un capat al lui si scurgeti continutul (pentru o eventuala omleta) Eu trasez un cerc intai, cu un dop rau al unei votci bune, pentru ca atunci cand sparg oul la capat sa nu ma trezesc cu crapaturi mai jos de limita pe care-o stabilesc (adica zgarii serios de tot coaja oului cu dopul - aveam pe vremuri un poanson, dar l-am pierdut!

Spalati interiorul oualor si puneti-le la scurs, cu gura in jos, pana pregatiti umplutura. Cu ce vreti sa umpleti e treaba voastra - puteti chiar face omleta pe care o taiati cuburele - dar sa alternati culori diferite ca sa merite munca.

Asezati pe rand in cojile de oua unse cu putin ulei pe dinauntru, cuburi de legumarii si verdeturi, branza si sunca, avand grija (dar nu prea mare...) sa diversificati straturile de culori.

Pregatiti o gelatina: 10 gr. granule de gelatina la 300 ml de apa (racita) in care ati dat in clocot un catel-doi de usturoi maruntit. Eu am folosit esenta de oase fiindca are in ea gust de multe zarzavaturi - dar nu intotdeuna am esenta de oase la frigider, iar cea de la congelator nu mai indeplineste rolul aspicului - gelatina fiarta sau congelata nu mai coaguleaza in aspic.

Deci, dupa ce totul e pregatit, strecurati gelatina de usturoi si turnati-o usurel in cojile de oua. Acoperiti cu pielita ce v-a ramas dupa golirea oualor si tineti la frigider pana a doua zi.

Se curata foarte usor - o sa vedeti in poze - se ia coaja de pe ele mai abitir decat de pe un ou proaspat fiert si tinut in apa rece; nu va faceti griji ca ati putea afecta gelatina, nu tre sa umblati cu ele ca si cu un ou :))

Eu le-am pus pe paine prajita, frecata cu usturoi si stropita generos cu ulei de masline, plus un ghemotoc de hrean iute ca sageata!

Nu va temeti de priveliste - nu e greu; daca ar fi fost greu, ma duceam la "Retete pt specialisti" - asa ca doresc din suflet sa incercati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti