Oua `Faberge`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua `Faberge`

Ingrediente

  • Cuburele de:
  • Ardei rosu
  • Castraveti
  • Sunca
  • Omleta
  • Branza
  • Masline
  • Boabe de porumb
  • Boabe de mazare
  • Si ce va mai trece prin cap
  • Frunzulite de:
  • Marar
  • Patrunjel
  • Busuioc
  • Trifoi
  • Gelatina bine usturoiata

Mod de preparare

Fiindca in loc de Paste, am avut napaste (vreo trei la numar), m-am gandit sa-mi fac niste oua pentru ziua de Inaltare - nu ca as fi religioasa de felul meu, poate doar credincioasa - dar ouale astea constituie o mica razbunare pentru tot ce-am indurat eu in timp ce va priveam mieii, ouale si prajiturile... salivand si pohtind...

Suflecati-va manecile si scotociti-va de-un pic de rabdare!

Spalati bine cateva oua si dupa ce le uscati, spargeti un capat al lui si scurgeti continutul (pentru o eventuala omleta) Eu trasez un cerc intai, cu un dop rau al unei votci bune, pentru ca atunci cand sparg oul la capat sa nu ma trezesc cu crapaturi mai jos de limita pe care-o stabilesc (adica zgarii serios de tot coaja oului cu dopul - aveam pe vremuri un poanson, dar l-am pierdut!

Spalati interiorul oualor si puneti-le la scurs, cu gura in jos, pana pregatiti umplutura. Cu ce vreti sa umpleti e treaba voastra - puteti chiar face omleta pe care o taiati cuburele - dar sa alternati culori diferite ca sa merite munca.

Asezati pe rand in cojile de oua unse cu putin ulei pe dinauntru, cuburi de legumarii si verdeturi, branza si sunca, avand grija (dar nu prea mare...) sa diversificati straturile de culori.

Pregatiti o gelatina: 10 gr. granule de gelatina la 300 ml de apa (racita) in care ati dat in clocot un catel-doi de usturoi maruntit. Eu am folosit esenta de oase fiindca are in ea gust de multe zarzavaturi - dar nu intotdeuna am esenta de oase la frigider, iar cea de la congelator nu mai indeplineste rolul aspicului - gelatina fiarta sau congelata nu mai coaguleaza in aspic.

Deci, dupa ce totul e pregatit, strecurati gelatina de usturoi si turnati-o usurel in cojile de oua. Acoperiti cu pielita ce v-a ramas dupa golirea oualor si tineti la frigider pana a doua zi.

Se curata foarte usor - o sa vedeti in poze - se ia coaja de pe ele mai abitir decat de pe un ou proaspat fiert si tinut in apa rece; nu va faceti griji ca ati putea afecta gelatina, nu tre sa umblati cu ele ca si cu un ou :))

Eu le-am pus pe paine prajita, frecata cu usturoi si stropita generos cu ulei de masline, plus un ghemotoc de hrean iute ca sageata!

Nu va temeti de priveliste - nu e greu; daca ar fi fost greu, ma duceam la "Retete pt specialisti" - asa ca doresc din suflet sa incercati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.