Oua Coapte in Cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Oua Coapte in Cartofi

Ingrediente

  • 4 cartofi mari (cei mai mari pe care ii gasiti in saculetul cu provizia de cartofi Smile
  • 50 g unt
  • 50 g Emmentaler sau parmezan (eu am folosit Emmentaler) ras marunt pe razatoare
  • 4 oua mici
  • 2 lingurite cu arpagic taiat marunt
  • sare de mare fin macinata
  • piper (eu am folosit piper alb)

Mod de preparare

* Cuptorul se incalzeste la 200 grade c.

* Cartofii se curata, se spala si se usuca apoi cu un servetel absorbant din hartie pentru bucatarie. Cartofii uscati se ung cu putin unt sau ulei (dupa preferinta) si se pun in tava pregatita. Cartofii se coc in cuptor la foc moderat timp de 60 - 75 de minute. Dupa aceasta perioada de timp, cartofii dobandesc o culoare maro - aurie foarte frumoasa. Verificati cartofii (daca sunt copti) cu ajutorul unei furculite Smile Cartofii copti se lasa putin sa se raceasca.

* Se taie treimea superioara a fiecarui cartof in parte (orizontal). Se pastreaza ”capacelul” obtinut.

* Se scoate miezul cartofului cu grija, cu ajutorul unei lingurite, astfel incat pana la marginea acestuia sa ramana mai putin de 1 cm (peretete carofului trebuie sa ramana intact). Miezul cartofilor se pune intr-un bol (urmeaza sa fie folosit ulterior pentru realizarea umpluturii). o parte din aceasta compozitie va ramane nefolosita insa o puteti servi ca atare sau o puteti utiliza la un alt fel de mancare.

* Se amesteca miezul cartofilor cu untul ramas si cu branza rasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Amestecul obtinut se introduce in cartofi (pe margini), avand grija sa se pastreze in mijloc un gol suficient de mare incat sa poata fi pus ulterior un ou.

* Se sparge cate un ou in mijlocul fiecarui cartof. Se condimenteaza cartofii dupa preferinta (eu am adaugat marar maruntit).

* Cartofii astfel pregatiti se pun in tava si se coc in cuptor (din nou Smile timp de aproximativ 8 - 10 minute (pana cand ouale devin coapte dar moi).

* Se presara arpagicul taiat marunt inainte de servire. Optional, se poate adauga ”capacelul” cartofilor obtinut intr-un timp de lucru precedent.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Aceasta reteta apartine Principesei Margareta a Romaniei si este publicata in cartea de bucate a acesteia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
5
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Desert bomboane Raffaello
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura