Oua Coapte in Cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Oua Coapte in Cartofi

Ingrediente

  • 4 cartofi mari (cei mai mari pe care ii gasiti in saculetul cu provizia de cartofi Smile
  • 50 g unt
  • 50 g Emmentaler sau parmezan (eu am folosit Emmentaler) ras marunt pe razatoare
  • 4 oua mici
  • 2 lingurite cu arpagic taiat marunt
  • sare de mare fin macinata
  • piper (eu am folosit piper alb)

Mod de preparare

* Cuptorul se incalzeste la 200 grade c.

* Cartofii se curata, se spala si se usuca apoi cu un servetel absorbant din hartie pentru bucatarie. Cartofii uscati se ung cu putin unt sau ulei (dupa preferinta) si se pun in tava pregatita. Cartofii se coc in cuptor la foc moderat timp de 60 - 75 de minute. Dupa aceasta perioada de timp, cartofii dobandesc o culoare maro - aurie foarte frumoasa. Verificati cartofii (daca sunt copti) cu ajutorul unei furculite Smile Cartofii copti se lasa putin sa se raceasca.

* Se taie treimea superioara a fiecarui cartof in parte (orizontal). Se pastreaza ”capacelul” obtinut.

* Se scoate miezul cartofului cu grija, cu ajutorul unei lingurite, astfel incat pana la marginea acestuia sa ramana mai putin de 1 cm (peretete carofului trebuie sa ramana intact). Miezul cartofilor se pune intr-un bol (urmeaza sa fie folosit ulterior pentru realizarea umpluturii). o parte din aceasta compozitie va ramane nefolosita insa o puteti servi ca atare sau o puteti utiliza la un alt fel de mancare.

* Se amesteca miezul cartofilor cu untul ramas si cu branza rasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Amestecul obtinut se introduce in cartofi (pe margini), avand grija sa se pastreze in mijloc un gol suficient de mare incat sa poata fi pus ulterior un ou.

* Se sparge cate un ou in mijlocul fiecarui cartof. Se condimenteaza cartofii dupa preferinta (eu am adaugat marar maruntit).

* Cartofii astfel pregatiti se pun in tava si se coc in cuptor (din nou Smile timp de aproximativ 8 - 10 minute (pana cand ouale devin coapte dar moi).

* Se presara arpagicul taiat marunt inainte de servire. Optional, se poate adauga ”capacelul” cartofilor obtinut intr-un timp de lucru precedent.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Aceasta reteta apartine Principesei Margareta a Romaniei si este publicata in cartea de bucate a acesteia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
4
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos