Oua Coapte in Cartofi

Postat pe: 07-12-2011
(5)

Ingrediente

4 cartofi mari (cei mai mari pe care ii gasiti in saculetul cu provizia de cartofi Smile
50 g unt
50 g Emmentaler sau parmezan (eu am folosit Emmentaler) ras marunt pe razatoare
4 oua mici
2 lingurite cu arpagic taiat marunt
sare de mare fin macinata
piper (eu am folosit piper alb)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
* Cuptorul se incalzeste la 200 grade c.

* Cartofii se curata, se spala si se usuca apoi cu un servetel absorbant din hartie pentru bucatarie. Cartofii uscati se ung cu putin unt sau ulei (dupa preferinta) si se pun in tava pregatita. Cartofii se coc in cuptor la foc moderat timp de 60 - 75 de minute. Dupa aceasta perioada de timp, cartofii dobandesc o culoare maro - aurie foarte frumoasa. Verificati cartofii (daca sunt copti) cu ajutorul unei furculite Smile Cartofii copti se lasa putin sa se raceasca.

* Se taie treimea superioara a fiecarui cartof in parte (orizontal). Se pastreaza ”capacelul” obtinut.

* Se scoate miezul cartofului cu grija, cu ajutorul unei lingurite, astfel incat pana la marginea acestuia sa ramana mai putin de 1 cm (peretete carofului trebuie sa ramana intact). Miezul cartofilor se pune intr-un bol (urmeaza sa fie folosit ulterior pentru realizarea umpluturii). o parte din aceasta compozitie va ramane nefolosita insa o puteti servi ca atare sau o puteti utiliza la un alt fel de mancare.

* Se amesteca miezul cartofilor cu untul ramas si cu branza rasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Amestecul obtinut se introduce in cartofi (pe margini), avand grija sa se pastreze in mijloc un gol suficient de mare incat sa poata fi pus ulterior un ou.

* Se sparge cate un ou in mijlocul fiecarui cartof. Se condimenteaza cartofii dupa preferinta (eu am adaugat marar maruntit).

* Cartofii astfel pregatiti se pun in tava si se coc in cuptor (din nou Smile timp de aproximativ 8 - 10 minute (pana cand ouale devin coapte dar moi).

* Se presara arpagicul taiat marunt inainte de servire. Optional, se poate adauga ”capacelul” cartofilor obtinut intr-un timp de lucru precedent.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Aceasta reteta apartine Principesei Margareta a Romaniei si este publicata in cartea de bucate a acesteia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Oua Coapte in Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

jenny36
•  17.11.2015 19:00:46

Voi face aceste oua coapte in cartofi simbata pt.cina cind am musafiri.Multumesc pt.idee,Jenny36

antoniah
•  23.02.2014 20:10:30

Iti multumesc Liviu. Sper sa iti placa. Pofta buna!

popesculiviu
•  23.02.2014 10:13:14

O VOI INCERCANEAPARAT

antoniah
•  12.12.2011 02:34:00

Iti multumesc! Mi-a parut rau ca am pregatit numai 4 cartofi (pentru prima data). Data viitoare plusez ;-) si daca esti in apropiere, te invit cu drag.

coricry2002
•  11.12.2011 21:32:01

Am salivat cand am vazur pozele...cred ca sunt goarte gustosi...Spor in continuare!!!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Oua Coapte in Cartofi