Omleta cu Spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu Spanac

Ingrediente

  • Pentru omleta cu spanac avem nevoie de :
  • -6 oua
  • -50 g parmezan ras
  • -4 linguri lapte
  • -250 g spanac proaspat
  • -30-50 g bacon afumat
  • taiat cubulete
  • -1 ceapa
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • Pentru tavi:
  • -unt si faina sau hartie de copt

Mod de preparare

Ungeti cu unt si tapetati cu faina tava cu dimensiuni de 12x15 cm si dati-o la rece. Eu am folosit hartie de copt si am tapetat si peretii. Pozele va vor lamuri.

Intre timp, spalati si zvantati spanacul si taiati-l mare.

Pregatiti omleta cu spanac, astfel:
Intr-o tigaie antiaderenta, intr-o lingura de ulei, caliti baconul si aramiti ceapa tocata, apoi caliti, timp de 3 min si spanacul, amestecand mereu. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti cu telul ouale si adaugati restul ingredientelor, omogenizand. Turnati amestecul in tava si pastrati la rece daca doriti sa o combinati cu un alt tip de omleta, asa cum am facut eu (in pozele alaturate am combinat-o intr-un joc geometric, omleta cu spanac cu o omleta cu branza)

Omleta se coace pe baie de aburi, in cuptor.
In vasul pentru bain-marie puneti apa calda pana la nivelul omletei din tava.
Dati la cuptorul incalzit, timp de 25-35 min, la foc potrivit sau pana ce omleta este facuta.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Taiati cuburi si aranjati pe un platou, dupa imaginatia dumneavoastra.

Ornati dupa gust si inspiratie (puteti folosi si fileuri de ansoa, branza, capere, etc. )

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Paste fusilli cu sos si masline
3
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Zacusca de vinete cu ciuperci
4
Conserve, muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci
Parteneri
Gogosi rulate cu branza
Bucataras.RO

Gogosi rulate cu branza

Aceasta reteta,imi place foarte multe! Sunt ca niste langosi umpluti, sunt pufoase si moi! Delicioase!

Gogosi rulate cu branza
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia