Ungeti cu unt si tapetati cu faina tava cu dimensiuni de 12x15 cm si dati-o la rece. Eu am folosit hartie de copt si am tapetat si peretii. Pozele va vor lamuri.
Intre timp, spalati si zvantati spanacul si taiati-l mare.
Pregatiti omleta cu spanac, astfel:
Intr-o tigaie antiaderenta, intr-o lingura de ulei, caliti baconul si aramiti ceapa tocata, apoi caliti, timp de 3 min si spanacul, amestecand mereu. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti cu telul ouale si adaugati restul ingredientelor, omogenizand. Turnati amestecul in tava si pastrati la rece daca doriti sa o combinati cu un alt tip de omleta, asa cum am facut eu (in pozele alaturate am combinat-o intr-un joc geometric, omleta cu spanac cu o omleta cu branza)
Omleta se coace pe baie de aburi, in cuptor.
In vasul pentru bain-marie puneti apa calda pana la nivelul omletei din tava.
Dati la cuptorul incalzit, timp de 25-35 min, la foc potrivit sau pana ce omleta este facuta.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Taiati cuburi si aranjati pe un platou, dupa imaginatia dumneavoastra.
Ornati dupa gust si inspiratie (puteti folosi si fileuri de ansoa, branza, capere, etc. )
POFTA BUNA!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii