Omleta cu Mozzarella

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu Mozzarella

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri de lapte
  • sare si piper
  • mozzarella cu prosciutto
  • 1 lingurita de ulei

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castronas, se adauga laptele peste ele, sarea si piperul si se bat cu telul pana se omogenizeaza totul. Se pune o tigaie mica pe foc, se toarna uleiul si se infierbanta. Cand incepe sa sfaraie (focul se tine la mic) se toarna amestecul de ou in tigaie si se lasa la prajit.

Cand prinde o crusta mai grosuta pe margini si amestecul de oua, la mijloc, este inca lichid, cu ajutorul unei spatule late de bucatarie, se ridica usurel de omleta si cu mana stanga se inclina tigaia ca sa se poata scurge oul dedesubtul omletei.

Procedam in felul asta pana nu mai avem lichid deasupra, apoi tot cu spatula lata, cu grija, intoarcem omleta pe partea cealalta. Punem feliile de mozzarella pe o jumatate de omleta, aducem cealalta jumatate peste branza si tinem pe foc cateva secunde.

Apoi intoarcem omleta si pe cealalta jumatate, prajim tot cateva secunde si scoatem pe farfuria calda. Daca dorim presaram patrunjel tocat deasupra sau parmesan ras si servim cu salata de cruditati (rosii, ardei, castraveti, ceapa)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)