Omleta A la Dulcesti

Complexitate
redusa
Omleta A la Dulcesti

Ingrediente

  • jumari din untura
  • ceapa
  • ceapa verde
  • marar
  • branza telemea veche
  • slanina/optional
  • untura/optinal
  • Cantitati la apreciere

Mod de preparare

Vi s-a intamplat sa ramaneti cu gustul unei gustari, pe cat de banale pe atat de delicioasa, d in copilaria voastra? Eu asa imi amintesc de verile petrecute la bunicii materni la Dulcesti: oua bature cu malai prajite in tigaie cu jumeri si bucatele de carne din borcanul cu untura, o tara de ceapa si branza telemea veche, si daca e primavara marar proaspat luat din gradina!

Acest mic dejun ne astepta in fiecare dimineata inainte de a merge la camp, sau in alte dimineti cand ne astepta peste zi multa munca grea, deh, ca la tara!

Carne de porc prajita in untura si pusa in borcan nu am aici, dar am inlocuit gustul cu niste jumeri uscate si putina slaninuta afumata, prajite inr-o lingura de untura, am aruncat di ceapa si am last-o un pic sa se inmoaie, dupa care am turnat cele 2 oua bature cu un o lingura rasa de malai si o bucatica de telemea faramita.

Daca e malai grisat, puneti mai putin! Sare nu ammai pus, dat fiind ca telemeaua, jumerile si slaninuta sunt sarate!

Cand partea de jos a inceput sa se coaca, am faramitat cu lingura bucatele pe care le-am intors ca sa se faca si pe partea cealalta. Daca doriti sa faceti o omleta ca o clatita, puteti face si asa, da pt mine asa adunate in farfurie sunt mai apetisante!

Sigur ca e nevoie si de ceva acritura, asa ca am pus alaturi niste galbiori murati, puteiti pune orice aveti acru-gogonele, gogosari, varza murata etc.

e o mancare atat de simpla dar atat de gustoasa tocmai prin simplitate! Ai nostrii bunici stiu ca stiau sa imbine utilul cu placutul, oferindu-ne o mancare plina de savoare, energie si cu economie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia