Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.
Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.
Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi lasati deoparte.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
Luati un vas termorezistent, ungeti-l cu unt si asezati alternative 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presararte cu unt topit.
In ultimul strat de mamaliga, netezit, faceti adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, cate oua veti folosi.
Dati la cuptorul, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, scoateti vasul, puneti cate un ou crud in fiecare adancitura.
Condimentati ouale, presarati cu cascaval si dati din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, serviti imediat, fierbinte.
Cine doreste poate acompania mamaliguta cu smantana.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaZic să întâmpinăm iarna cum se cuvine: cu ceva dulce și vesel!
Biscuiti cu untAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii