Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.
Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.
Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi lasati deoparte.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.
Luati un vas termorezistent, ungeti-l cu unt si asezati alternative 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presararte cu unt topit.
In ultimul strat de mamaliga, netezit, faceti adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, cate oua veti folosi.
Dati la cuptorul, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, scoateti vasul, puneti cate un ou crud in fiecare adancitura.
Condimentati ouale, presarati cu cascaval si dati din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, serviti imediat, fierbinte.
Cine doreste poate acompania mamaliguta cu smantana.
Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se face atat de repede, este atat de bun, perfect sa fie...
Piept de pui cu sos gorgonzolaAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii