Sunt chiftele de carne ce se pot umple cu anghinare (carciofo), tulpini de sfecla, conopida, cartofi, fasole verde etc.
In carne se pune (un condiment tunisian) sau un condiment marocan ras al-hanut (un mix de condimente pregatit cu 2 lingurite de scortisoara macinat, 1 lingurita curcuma macinata, 1/2 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita seminte de cardamon macinat, 1/2 lingurita de cuisoare macinate).
Evident nu se pune tot amestecul asta, reteta era numai pt ca sa il pregatiti. Se pune cat e nevoie la cita carne/ chiftele vreti sa pregatiti.
Se fac chiftele din carnea condimentata umplute cu conopida si o bucata de brinza moale care se poate intinde pe piine. Se trec prin faina si apa amestecate, apoi prin ou si la urma prin pesmet.
Se prajesc in ulei fierbinte si se scurg pe servet de hirtie de excesul de grasime.
Separat se pregateste sosul:
- 140 gr dublu concentrat de rosii (un fel de pasta de tomate groasa si concentrata in Ro) se dilueaza cu 1 pahar de apa
-se adauga sosul picant obtinut astfel: 100 gr ardei iute uscat se pune la inmuiat in apa calda pt 1 ora, se curata de seminte si se scate separat pulpa ardeilor intr. o farfurie si apa de la ei insa filtrata de seminte intr-o ceasca. Se mixeaza ardeii iuti impreuna cu 2 catei de usturoi, 1 lingurita de chimion praf, 1 lingurita de seminte de coriandru pisate, 4 linguri din apa de la ardei si 8 linguri de ulei de masline).
- 6 rosii curatate de pielita
Sosul de rosii se fierbe 10 min pe foc, apoi se adauga chiftelele si se mai coace alte 30 min. Daca scade sosul se mai lungeste cu apa.
E specifica in Tunisia si Maroc ...
Delicii de Paste Va invit sa incercati o prajitura delicioasa cu mere. Data viitoare cand o voi face, voi pune cel putin 1.5...
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezeaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii