Mubattan Bruklu - Chiftele Magrebine Umplute

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

mix de condimente pregatit cu:
2 lingurite de scortisoara macinat
1 lingurita curcuma macinata
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita nucsoara rasa
1/2 lingurita seminte de cardamon macinat
1/2 lingurita de cuisoare macinate
carne tocata
conopida
brinza topita
faina si apa
ulei pentru prajit
Sosul:
140 gr dublu concentrat de rosii + 1 pahar de apa
sosul picant
100 gr ardei iute uscat se pune la inmuiat in apa calda +
2 catei de usturoi
1 lingurita de chimion praf
1 lingurita de seminte de coriandru pisate
4 linguri din apa de la ardei
8 linguri de ulei de masline
6 rosii curatate de pielita

Mod de preparare

Sunt chiftele de carne ce se pot umple cu anghinare (carciofo), tulpini de sfecla, conopida, cartofi, fasole verde etc.

In carne se pune (un condiment tunisian) sau un condiment marocan ras al-hanut (un mix de condimente pregatit cu 2 lingurite de scortisoara macinat, 1 lingurita curcuma macinata, 1/2 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita seminte de cardamon macinat, 1/2 lingurita de cuisoare macinate).

Evident nu se pune tot amestecul asta, reteta era numai pt ca sa il pregatiti. Se pune cat e nevoie la cita carne/ chiftele vreti sa pregatiti.

Se fac chiftele din carnea condimentata umplute cu conopida si o bucata de brinza moale care se poate intinde pe piine. Se trec prin faina si apa amestecate, apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Se prajesc in ulei fierbinte si se scurg pe servet de hirtie de excesul de grasime.

Separat se pregateste sosul:
- 140 gr dublu concentrat de rosii (un fel de pasta de tomate groasa si concentrata in Ro) se dilueaza cu 1 pahar de apa
-se adauga sosul picant obtinut astfel: 100 gr ardei iute uscat se pune la inmuiat in apa calda pt 1 ora, se curata de seminte si se scate separat pulpa ardeilor intr. o farfurie si apa de la ei insa filtrata de seminte intr-o ceasca. Se mixeaza ardeii iuti impreuna cu 2 catei de usturoi, 1 lingurita de chimion praf, 1 lingurita de seminte de coriandru pisate, 4 linguri din apa de la ardei si 8 linguri de ulei de masline).
- 6 rosii curatate de pielita

Sosul de rosii se fierbe 10 min pe foc, apoi se adauga chiftelele si se mai coace alte 30 min. Daca scade sosul se mai lungeste cu apa.
E specifica in Tunisia si Maroc ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mubattan Bruklu - Chiftele Magrebine Umplute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mubattan Bruklu - Chiftele Magrebine Umplute