Mubattan Bruklu - Chiftele Magrebine Umplute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mix de condimente pregatit cu:
  • 2 lingurite de scortisoara macinat
  • 1 lingurita curcuma macinata
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1/2 lingurita seminte de cardamon macinat
  • 1/2 lingurita de cuisoare macinate
  • carne tocata
  • conopida
  • brinza topita
  • faina si apa
  • ulei pentru prajit
  • Sosul:
  • - 140 gr dublu concentrat de rosii + 1 pahar de apa
  • - sosul picant
  • 100 gr ardei iute uscat se pune la inmuiat in apa calda +
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de chimion praf
  • 1 lingurita de seminte de coriandru pisate
  • 4 linguri din apa de la ardei
  • 8 linguri de ulei de masline
  • 6 rosii curatate de pielita

Mod de preparare

Sunt chiftele de carne ce se pot umple cu anghinare (carciofo), tulpini de sfecla, conopida, cartofi, fasole verde etc.

In carne se pune (un condiment tunisian) sau un condiment marocan ras al-hanut (un mix de condimente pregatit cu 2 lingurite de scortisoara macinat, 1 lingurita curcuma macinata, 1/2 lingurita piper macinat, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 1/2 lingurita seminte de cardamon macinat, 1/2 lingurita de cuisoare macinate).

Evident nu se pune tot amestecul asta, reteta era numai pt ca sa il pregatiti. Se pune cat e nevoie la cita carne/ chiftele vreti sa pregatiti.

Se fac chiftele din carnea condimentata umplute cu conopida si o bucata de brinza moale care se poate intinde pe piine. Se trec prin faina si apa amestecate, apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Se prajesc in ulei fierbinte si se scurg pe servet de hirtie de excesul de grasime.

Separat se pregateste sosul:
- 140 gr dublu concentrat de rosii (un fel de pasta de tomate groasa si concentrata in Ro) se dilueaza cu 1 pahar de apa
-se adauga sosul picant obtinut astfel: 100 gr ardei iute uscat se pune la inmuiat in apa calda pt 1 ora, se curata de seminte si se scate separat pulpa ardeilor intr. o farfurie si apa de la ei insa filtrata de seminte intr-o ceasca. Se mixeaza ardeii iuti impreuna cu 2 catei de usturoi, 1 lingurita de chimion praf, 1 lingurita de seminte de coriandru pisate, 4 linguri din apa de la ardei si 8 linguri de ulei de masline).
- 6 rosii curatate de pielita

Sosul de rosii se fierbe 10 min pe foc, apoi se adauga chiftelele si se mai coace alte 30 min. Daca scade sosul se mai lungeste cu apa.
E specifica in Tunisia si Maroc ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.