Am mai aruncat cate un ochi pe aici si am vazut ca somonul fumee are foarte multi fani. Si m-am gandit sa va scriu o reteta de mousse din acest peste magnific, chiar daca nu am poze: (Dar este usor de facut, tine cateva zile la frigider si mai departe torul depinde de imaginatia voastra!
Cantitatile date de mine acum se pot reduce sau amplia, depinde de cati invitati aveti. Este doar orientativ, pentru a avea proportiile. Sper sa fiu in stare sa atasez pozele data viitoare:)
Folosim cca 100 gr somon, 50 gr branza pt tartinat (gen philadelphia), o ceapa mica tocata marunt, zeama de la 1/2 lamaie, marar verde, dar se poate folosi si cel uscat.
In vasul de la blender introducem pestele si ceapa, mixam un minut 2, adaugat si branzica si zeama de lamaie si mixam pana cand se amesteca si se face o pasta. Daca vi se pare ca somonul e prea sarat sau branzica a fost sarata sau e prea gros, nu s-a umflat ca un mousse putem pune un pic de frisca lichida neindulcita sau un pic de lapte.
Cand s-a umflat punem si mararul verde si mixam inca un minut, atat cat sa se vada bucatele ded marar sau le tocam la mana si le amestecam normal. Daca folositi un blender din acela pt milkshake sau turbomix cum ii mai spune acum vom pierde mult pe peretii vasului.
De aceea eu il folosesc pe cel cu picior, are un vas ingust si inalt dar puteti mixa in orice e suficient de inalt si nu va iesi pe dinafara. Cu acest mousse puteti decora niste tartine dupa gustul, imaginatia voastra sau cu ce aveti la indemana.
Eu fac niste vol du vent din foetaj-pe care il cumpar congelat si il coc eu, la fel si pt cremsnit: lol: - si ii pun ori castravecior murat, ori capere, masline negre fara os -le tai ca pe un paianjen: d -ma rog, ce aveti! Se pot decora tartinele si cu posul de ornat, pentru ca se comporta foarte bine.
Am facut o tarta sarata din branza dulce de vaci si ansoa, mixata, data la cuptor si decorul final l-am facut cu acest mousse.
Sper sa va placa ideea si promit solemn sa pun si poze!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii