Am mai aruncat cate un ochi pe aici si am vazut ca somonul fumee are foarte multi fani. Si m-am gandit sa va scriu o reteta de mousse din acest peste magnific, chiar daca nu am poze: (Dar este usor de facut, tine cateva zile la frigider si mai departe torul depinde de imaginatia voastra!
Cantitatile date de mine acum se pot reduce sau amplia, depinde de cati invitati aveti. Este doar orientativ, pentru a avea proportiile. Sper sa fiu in stare sa atasez pozele data viitoare:)
Folosim cca 100 gr somon, 50 gr branza pt tartinat (gen philadelphia), o ceapa mica tocata marunt, zeama de la 1/2 lamaie, marar verde, dar se poate folosi si cel uscat.
In vasul de la blender introducem pestele si ceapa, mixam un minut 2, adaugat si branzica si zeama de lamaie si mixam pana cand se amesteca si se face o pasta. Daca vi se pare ca somonul e prea sarat sau branzica a fost sarata sau e prea gros, nu s-a umflat ca un mousse putem pune un pic de frisca lichida neindulcita sau un pic de lapte.
Cand s-a umflat punem si mararul verde si mixam inca un minut, atat cat sa se vada bucatele ded marar sau le tocam la mana si le amestecam normal. Daca folositi un blender din acela pt milkshake sau turbomix cum ii mai spune acum vom pierde mult pe peretii vasului.
De aceea eu il folosesc pe cel cu picior, are un vas ingust si inalt dar puteti mixa in orice e suficient de inalt si nu va iesi pe dinafara. Cu acest mousse puteti decora niste tartine dupa gustul, imaginatia voastra sau cu ce aveti la indemana.
Eu fac niste vol du vent din foetaj-pe care il cumpar congelat si il coc eu, la fel si pt cremsnit: lol: - si ii pun ori castravecior murat, ori capere, masline negre fara os -le tai ca pe un paianjen: d -ma rog, ce aveti! Se pot decora tartinele si cu posul de ornat, pentru ca se comporta foarte bine.
Am facut o tarta sarata din branza dulce de vaci si ansoa, mixata, data la cuptor si decorul final l-am facut cu acest mousse.
Sper sa va placa ideea si promit solemn sa pun si poze!
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii