Mousse de Somon Fumee

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g somon afumat
  • o ceapa mica
  • 50 gr braza pt tartinat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • marar verde
  • frisca lichida neindulcita-optional!

Mod de preparare

Am mai aruncat cate un ochi pe aici si am vazut ca somonul fumee are foarte multi fani. Si m-am gandit sa va scriu o reteta de mousse din acest peste magnific, chiar daca nu am poze: (Dar este usor de facut, tine cateva zile la frigider si mai departe torul depinde de imaginatia voastra!

Cantitatile date de mine acum se pot reduce sau amplia, depinde de cati invitati aveti. Este doar orientativ, pentru a avea proportiile. Sper sa fiu in stare sa atasez pozele data viitoare:)

Folosim cca 100 gr somon, 50 gr branza pt tartinat (gen philadelphia), o ceapa mica tocata marunt, zeama de la 1/2 lamaie, marar verde, dar se poate folosi si cel uscat.

In vasul de la blender introducem pestele si ceapa, mixam un minut 2, adaugat si branzica si zeama de lamaie si mixam pana cand se amesteca si se face o pasta. Daca vi se pare ca somonul e prea sarat sau branzica a fost sarata sau e prea gros, nu s-a umflat ca un mousse putem pune un pic de frisca lichida neindulcita sau un pic de lapte.

Cand s-a umflat punem si mararul verde si mixam inca un minut, atat cat sa se vada bucatele ded marar sau le tocam la mana si le amestecam normal. Daca folositi un blender din acela pt milkshake sau turbomix cum ii mai spune acum vom pierde mult pe peretii vasului.

De aceea eu il folosesc pe cel cu picior, are un vas ingust si inalt dar puteti mixa in orice e suficient de inalt si nu va iesi pe dinafara. Cu acest mousse puteti decora niste tartine dupa gustul, imaginatia voastra sau cu ce aveti la indemana.

Eu fac niste vol du vent din foetaj-pe care il cumpar congelat si il coc eu, la fel si pt cremsnit: lol: - si ii pun ori castravecior murat, ori capere, masline negre fara os -le tai ca pe un paianjen: d -ma rog, ce aveti! Se pot decora tartinele si cu posul de ornat, pentru ca se comporta foarte bine.

Am facut o tarta sarata din branza dulce de vaci si ansoa, mixata, data la cuptor si decorul final l-am facut cu acest mousse.

Sper sa va placa ideea si promit solemn sa pun si poze!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura