Mocovi cu sos de lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 morcovi mari
  • 1/2 lamaie
  • 1 albus de ou
  • 4 linguri de unt
  • 1 lingura faina
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Morcovii curatati se taie in rondele si se pun la fiert in apa clocotita si putin sarata timp de 10 minute.Dupa fierbere se scurg si se pastreaza apa in care au fiert.
Intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt,se adauga faina amestecand ca sa nu faca cocoloase,se pun 2 cescute din apa in care au fiert morcovii si se lasa pe foc 10 minute.
Se ia de pe foc si se pun cateva picaturi de zeama de lamaie,apoi albusul de ou si se amesteca.
Se adauga morcovii fiertisi restul de unt .Se servesc cu patrunjel tocat fin pe deasupra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars