Este foarte ușor să pregătim blatul pentru aceste tarte. Trebuie doar că margarina să fie foarte rece în momentul în carene apucăm de frământat aluatul. Punem făina cernută într-un bol și adăugăm margarina tăiată cubulețe. Adăugăm și sarea și frământăm ușor până obținem un aluat cu o consistență nisipoasă. Pentru a se lega adăugăm și apa și mai frământăm puțin. În funcție de tipul făinii este posibil să nu trebuiască să punem toată apa sau din contră să mai adăugăm o lingură. Adunăm tot aluatul într-o bilă și îl punem într-o folie de plastic după care îl băgăm la frigider pentru circa o oră.
După ce a stat aluatul la frigider îl întindem cu sucitorul într-o foaie groasă de circa 1 cm și apoi o așezăm în tarta de copt. Înțepăm cu o furculiță și dăm tava la cuptor pentru 10 minute.
Cât timp se coace blatul de tartă pregătim umplutura de brânză. Dăm pe răzătoarea mare brânza tofu. Adăugăm sarea, piperul și cimbrul, smântâna de cocos și frunzele de ceapă tocată mărunt. Scoatem blatul de tartă din cuptor, punem compoziția de brânză și mai lăsăm la cuptor pentru aproximativ 35 minute.
Pentru decor am folosit câteva bucățele de ardei roșu și un grilaj făcut din resturile de la aluatul de tartă.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii