Este foarte ușor să pregătim blatul pentru aceste tarte. Trebuie doar că margarina să fie foarte rece în momentul în carene apucăm de frământat aluatul. Punem făina cernută într-un bol și adăugăm margarina tăiată cubulețe. Adăugăm și sarea și frământăm ușor până obținem un aluat cu o consistență nisipoasă. Pentru a se lega adăugăm și apa și mai frământăm puțin. În funcție de tipul făinii este posibil să nu trebuiască să punem toată apa sau din contră să mai adăugăm o lingură. Adunăm tot aluatul într-o bilă și îl punem într-o folie de plastic după care îl băgăm la frigider pentru circa o oră.
După ce a stat aluatul la frigider îl întindem cu sucitorul într-o foaie groasă de circa 1 cm și apoi o așezăm în tarta de copt. Înțepăm cu o furculiță și dăm tava la cuptor pentru 10 minute.
Cât timp se coace blatul de tartă pregătim umplutura de brânză. Dăm pe răzătoarea mare brânza tofu. Adăugăm sarea, piperul și cimbrul, smântâna de cocos și frunzele de ceapă tocată mărunt. Scoatem blatul de tartă din cuptor, punem compoziția de brânză și mai lăsăm la cuptor pentru aproximativ 35 minute.
Pentru decor am folosit câteva bucățele de ardei roșu și un grilaj făcut din resturile de la aluatul de tartă.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii