Midii Gratinate

Complexitate
redusa
Midii Gratinate

Ingrediente

  • midii
  • sos bechamel
  • cascaval ras pentru gratinat
  • pesmet
  • un dinte de usturoi - optional

Mod de preparare

Din pacate, nu va pot da o cantitate exacta de ingrediente pentru acest preparat. Eu am folosit o casoleta de midii in cochilie congelate, din lene si avea cam 250 de grame de midii. Se pot folosi si din cele proaspete, dar pt aceasta reteta le prefer pe cele congelate, gustul e la fel de bun.

Midiile, curatate de nisip si lasate la scurs cu cochilia doua trei ore la frigider, se pun in tava ce va fi folosita.

Separat, se face un sos bechamel un pic mai gros. Eu de data asta am inovat un pic si am pus un dinte de usturoi pisat marunt la final, pentru a nu ii pierde aroma. Lasam sosul sa se raceasca un pic.

Cu o lingura/lingurita luam cate un pic din sos si punem pe fiecare cochilie de midie, pana cand terminam de umplut cu tot sosul sau toate midiile. E posibil sa ramaneti fara sos sau sa va prisoseasca. De obicei la un kg de midii intregi intra cca 300 gr de bechamel.

Dupa ce am terminat de pus sosul, presaram pe fiecare midie cate de un pic de cascaval pt gratinat. Nu recomand mozzarela caci se va topi foarte mult si curge din cochilii, un emental ar fi ideal.

Peste toate presaram in ploaie putin pesmet si dam la cuptorul incins cca 10 minute la foc maxim - 220º in cazul meu - cu ambele rezistente aprinse. Daca aveti o salamandra ar fi ideal sau puteti sa deschideti usa cuptorului dupa primele 5 minute, ceea ce am facut eu.
Se servesc ca aperitiv cald, la felul intai sau gustare de dupa-amiaza, acompaniate de o bere rece sau un vin alb sec. Portia pentru o persoana ar fi de o duzina de midii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Avat cu unt si lamaie
Bucataras.RO

Avat cu unt si lamaie

 "Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa...

Avat cu unt si lamaie
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty