Mic Dejun - Ou Moale

Complexitate
redusa
Mic Dejun - Ou Moale

Ingrediente

  • 2 oua medii
  • 4 feliute de cas de vaca proaspat
  • 2 felii de paine

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-un vas ceva mai mititel. Cand apa a inceput sa fiarba se pun ouale, cu ajutorul unei lingurite. Inainte de a introduce ouale in apa fierbinte, daca le-ai scos direct din frigider si sant reci, ar fi bine sa le tineti sub un jet de apa fierbinte pentru a le aduce la o temperatura normala a camerei, ceva mai calduta .... altfel, la contactul cu ala clocotita vor crapa si nu vor mai avea aspectul frumos, continutul - o parte din el- se va scurge.

Deci, dupa ce introducem ouale in vasul cu apa clocotinda, ne uitam la ceas si tinem pe foc timp de 3 pana la 4 minute (asta depinde de marimea oualor folosite) . Cand timpul a trecut se ia vasul de pe foc si imediat se pune sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere.

Se sterg de apa si se aseaza in suporturile de ou, pe o farfurie, se aranjeaza langa ele doua felii de paine prajita si cateva bucatele de cas, se servesc cu multa placere, cu lingurita normala sau cu "lingurita" de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate