Se pune apa la fiert intr-un vas ceva mai mititel. Cand apa a inceput sa fiarba se pun ouale, cu ajutorul unei lingurite. Inainte de a introduce ouale in apa fierbinte, daca le-ai scos direct din frigider si sant reci, ar fi bine sa le tineti sub un jet de apa fierbinte pentru a le aduce la o temperatura normala a camerei, ceva mai calduta .... altfel, la contactul cu ala clocotita vor crapa si nu vor mai avea aspectul frumos, continutul - o parte din el- se va scurge.
Deci, dupa ce introducem ouale in vasul cu apa clocotinda, ne uitam la ceas si tinem pe foc timp de 3 pana la 4 minute (asta depinde de marimea oualor folosite) . Cand timpul a trecut se ia vasul de pe foc si imediat se pune sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere.
Se sterg de apa si se aseaza in suporturile de ou, pe o farfurie, se aranjeaza langa ele doua felii de paine prajita si cateva bucatele de cas, se servesc cu multa placere, cu lingurita normala sau cu "lingurita" de paine.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii