Melcisori cu Varza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Melcisori cu Varza

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • o varza tocata
  • o ceapa tocata marunt
  • sare
  • piper
  • paprika (boia) si cimbru uscat
  • ulei (o cescuta) smantana dulce lichida (o cescuta) - daca se face varianta de dulce

Mod de preparare

Se caleste ceapa si apoi se adauga varza, se condimenteaza f. bine si se pregateste ca orice varza calita. Nu se lasa sa se moaie de tot si nu se adauga sos de rosii, ci paprika pt. culoare. Se pune mai mult piper decat de obicei pt. ca umplutura trebuie sa fie mai condimentata. Se lasa intr-un castron sa se raceasca pana sunt gata de umplut melcisorii.

Se iau doua foi de placinta si se ung cu pensula cu f. putin ulei, apoi se adauga alte doua foi peste ele si se stropesc usor cu smantana. Se taie pe lung pe jumatate si se pune varza in mijloc astfel incat sa se poata rula un fel de strudel cu diametrul de cca 2 cm. Se roteste ruloul incat sa se obtina un melcisor.
Se procedeaza la fel cu restul de foi pana se termina umplutura.

Se pun melcisorii in tava si se ung usor pe deasupra cu smantana incat sa se aureasca la copt si sa nu se crape foaia.

Se coc la foc potricit timp de 30 min sau pana sunt aurii.

p. s. eu de data asta i-am facut de post asa ca am folosit numai ulei la unsul foilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert madlene cu lamaie si coacaze
Bucataras.RO

Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Desert madlene cu lamaie si coacaze
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola