Mamaliguta cu Branza, in Straturi

Complexitate
redusa
Mamaliguta cu Branza, in Straturi

Ingrediente

  • 200 g faina de malai
  • 350 g branza de vaci
  • 1 ceapa mica (uscata) sau 2 buc ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde sau 1-2 linguri pasta de tomate
  • dupa dorinta
  • 2 rosii
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Faceti o mamaliga putin mai vartoasa, din faina de malai, turnata in ploaie, in 3 cani de apa clocotinda, sarata. Amestecati continuu, la foc mic, pentru a nu se forma cocoloase pana ce este facuta. Dati deoparte.

Impartiti branza de vaci in doua; o parte o amestecati cu ceapa tocata fin, iar cealalta parte cu verdeata tocata marunt (pasta de tomate). Omogenizati bine pana la consistenta cremoasa. Asamblati gustarea folosind 4 forme cilindrice, unse la interior cu putin ulei (se pot folosi pahare sau cutii de conserve fara capace).

Realizati in interiorul fiecarei forme straturi pe care le nivelati din: mamaliga-branza cu verdeata-mamaliga-branza cu ceapa sau pasta de tomate-mamaliga.

Dati la rece pentru cel putin 30 min, apoi serviti, ornat cu feliute de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)