Se pune apa la fiert cu o bucatica de unt cat o nuca si sare. Cand incepe sa fiarba apa se toarna, in ploaie, malaiul amestecand mereu cu un tel. Se fierbe cam 10 minute dupa care se ia de pe foc.
Separat intr-o tigaie se pun cele 3 linguri de ulei si baconul taiat bucatele mici. Se prajeste. Cand e gata se pune deoparte.
Intr-o cratita cu pereti ceva mai inalti sau un vas care se poate pune la cuptor se aseaza pe fund putin bacon cu putina untura, putina mozzarella rasa si telemea (tot rasa).
Se aseaza un strat subtire de mamaliga, se netezeste si se aranjeaza deasupra cateva feliute de unt in niste adancituri pe care le facem cu dosul unei linguri.
Apoi se prersara cateva bucatele de bacon, mozzarella, telemea si parmezan, din nou se acopera cu un alt strat de mamaliga si se urmeaza din nou toti pasii enumerati mai sus. Ultimul strat acoperitor de mamaliga se acopera cu mozzarella si putin parmezan, se pune un capac si se da la cuptor pentru cateva minute (pana se topeste cascavalul).
Se serveste calda
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii