Maki Sushi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Maki Sushi

Ingrediente

  • Pentru otetul condimentat:
  • 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok)
  • 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra
  • 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala, dar cea de mare se dizolva mai usor, plus ca eu pe asta o folosesc de obicei)
  • Pentru orez:
  • 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti
  • 3 cani apa rece
  • 6 linguri de otet condimentat
  • Pentru maki sushi:
  • 10 foi de nori
  • 2 castraveti de sera
  • taiati in felii lungi
  • 2 conserve de ton
  • scurse de ulei
  • seminte de susan
  • Pentru servit:
  • sos de soia, light
  • wasabi
  • felii de ghimbir preparate, gari

Mod de preparare

Ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic. Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.

Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine de apa.
Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert. Sa aveti un capac care se inchide foarte bine, dar inca nu il puneti.

Dati focul mare si lasati sa inceapa sa fiarba. Acum puteti sa puneti capacul si dati focul intre mic si mediu. Mai tine-l pe foc inca 10 minute.

Sa nu ridicati capacul, ca sa obtineti un orez usor de prelucrat.
Da focul la mic si mai tine-l 10 minute, dupa care il opresti si lasi oala pe aragazul oprit inca 15 minute.

Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca.
Puteti folosi in bol de lemn, de metal sau de sticla. Se amesteca orezul cu otetul condimentat (vezi cantitatea, sa nu pui tot otetul) maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca.

Cum asamblam sushi:
Eu folosesc un pad de bambus pe care se ruleaza foile de nori, dar se poate face foarte bine si fara el.

Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata. Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa. Sa nu udati foile de nori!

Se umezesc mainile, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul si se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere. Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam 1 cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita. Se lipeste cu partea in care ati lasat 1 cm.

Inainte de a-l inchide presara cu semintele de susan si se pun feliile de castraveti si ton, apoi se lipeste.

Optional se mai pot adauga felii de morcovi, fasii de omleta facuta in stil japonez, somon afumat.

Se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir, gari, care pot fi excluse, oricum nu sunt pe gustul oricui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Prajitura pufoasa cu fructe
1
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Mancare cu marar si carne de porc
3
Mancaruri cu carne

Mancare cu marar si carne de porc

Mancare cu marar si carne de porc
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Vinete umplute
Bucataras.RO

Vinete umplute

Un preparat delicios si de efect. Destinat vegetarienilor. Pentru post, inlocuiti branza cu tofu. 

Vinete umplute
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute