Maki Sushi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Maki Sushi

Ingrediente

  • Pentru otetul condimentat:
  • 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok)
  • 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra
  • 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala, dar cea de mare se dizolva mai usor, plus ca eu pe asta o folosesc de obicei)
  • Pentru orez:
  • 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti
  • 3 cani apa rece
  • 6 linguri de otet condimentat
  • Pentru maki sushi:
  • 10 foi de nori
  • 2 castraveti de sera
  • taiati in felii lungi
  • 2 conserve de ton
  • scurse de ulei
  • seminte de susan
  • Pentru servit:
  • sos de soia, light
  • wasabi
  • felii de ghimbir preparate, gari

Mod de preparare

Ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic. Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider.

Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine de apa.
Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert. Sa aveti un capac care se inchide foarte bine, dar inca nu il puneti.

Dati focul mare si lasati sa inceapa sa fiarba. Acum puteti sa puneti capacul si dati focul intre mic si mediu. Mai tine-l pe foc inca 10 minute.

Sa nu ridicati capacul, ca sa obtineti un orez usor de prelucrat.
Da focul la mic si mai tine-l 10 minute, dupa care il opresti si lasi oala pe aragazul oprit inca 15 minute.

Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca.
Puteti folosi in bol de lemn, de metal sau de sticla. Se amesteca orezul cu otetul condimentat (vezi cantitatea, sa nu pui tot otetul) maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca.

Cum asamblam sushi:
Eu folosesc un pad de bambus pe care se ruleaza foile de nori, dar se poate face foarte bine si fara el.

Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata. Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa. Sa nu udati foile de nori!

Se umezesc mainile, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul si se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere. Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam 1 cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita. Se lipeste cu partea in care ati lasat 1 cm.

Inainte de a-l inchide presara cu semintele de susan si se pun feliile de castraveti si ton, apoi se lipeste.

Optional se mai pot adauga felii de morcovi, fasii de omleta facuta in stil japonez, somon afumat.

Se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir, gari, care pot fi excluse, oricum nu sunt pe gustul oricui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Chec cu branza si caise
Bucataras.RO

Chec cu branza si caise

Inspirat de Rocsi si adaptat de motan. Foarte bun a fost!

Chec cu branza si caise
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui