-Avem in fata noastra ingredientele necesare. Ne trebuie doua vase, unul in care sa fierbem jumatate din cantitatea de lapte dulce si unul pentru a cuprinde reteta noastra.
-Punem laptele destinat fierberii la foc impreuna cu un praf de sare si il aducem la temperatura de fierbere dupa care il luam de pe foc.
-Branza dulce sau branza scoapta o framantam intr-un castron, punem si smantana peste ea obtinand astfel un amestec.
-Luam o cana cu lapte crud cqa sa putem subtia amestecul de branza cu smantana.
-Acest amestec il rasturnam in vasul mare i procedam la invartirea vasului pana cand branza cu smantana se va aseza pe peretii vasului.
- Amestecam cei doi lapti cel cald cu cel rece dupa care il turnam in vasul mare. La loc ferit se va depozita, acoperit, si se3 va tine la dospit (fermentare) pana a doua zi.
-In momentul in care sa prins sau sa covasit putem spune ca este gata pentru servire
Ca un ultim fel de mancare, ca o bautura racoritoare insotit de oricare produs de patiserie, alaturi de un bot de mamaliga cu branza copt in spuza jarului din soba.
Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...
Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarinCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraUn aperitiv pare-se mai complicat, dar după două trei încercări, îl preparați cu ochii închiși, fără...
Aperitiv rulada cu crema de branzaO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii