Lapte Prins (covasit)

Postat pe: 17-01-2013
(1)

Ingrediente

4 litri de lapte dulce
250 gr d branza dulce
250 gr desmantana
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
-Avem in fata noastra ingredientele necesare. Ne trebuie doua vase, unul in care sa fierbem jumatate din cantitatea de lapte dulce si unul pentru a cuprinde reteta noastra.

-Punem laptele destinat fierberii la foc impreuna cu un praf de sare si il aducem la temperatura de fierbere dupa care il luam de pe foc.

-Branza dulce sau branza scoapta o framantam intr-un castron, punem si smantana peste ea obtinand astfel un amestec.

-Luam o cana cu lapte crud cqa sa putem subtia amestecul de branza cu smantana.
-Acest amestec il rasturnam in vasul mare i procedam la invartirea vasului pana cand branza cu smantana se va aseza pe peretii vasului.

- Amestecam cei doi lapti cel cald cu cel rece dupa care il turnam in vasul mare. La loc ferit se va depozita, acoperit, si se3 va tine la dospit (fermentare) pana a doua zi.
-In momentul in care sa prins sau sa covasit putem spune ca este gata pentru servire
Ca un ultim fel de mancare, ca o bautura racoritoare insotit de oricare produs de patiserie, alaturi de un bot de mamaliga cu branza copt in spuza jarului din soba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lapte Prins (covasit)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  17.01.2013 18:01:48

Este un produs care il asociem cu trecutul nostru ca poporPe timpul cand TRANSHUMANTA CARPATINA era un mestesug ,o indeletnicire,baciul,mocanul sau ciobanul care se ocupa de facutul branzei si a bucatelor ii cadea in sarcina sa aiba in permanenta 1-2 donite cu capac pline cu lapte prins iar cei care roboteau puteau sa-si astampere setea sau foamea cu acest produs

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lapte Prins (covasit)