Langose

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

500 gr faina
250 gr cartofi fierti si zdrobiti
20 gr drojdie
150 ml lapte
1 praf de zahar
2 lingurite sare

Mod de preparare

In putin lapte caldut dizolvam drojdia si zaharul si le lasam asa 5-10 minute.

Adaugam la faina cartofii fierti si zdrobiti,2 lingurite sare si laptele cu drojdia.

Restul de lapte se adauga treptat amestecand continu,si se framanta bine 10 minute. Se acopera si se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Se scoate aluatul; pe masa tapetata cu faina si se intinde de un deget grosime, apoi se rupe cu un pahar cu gura mai mare . Bucatile astfel decupate se pun deoparte si se lasa la dospit inca 10 minute.

Se pune la incalzit ulei din abundenta , si bucatile decupate se intind usor cu mainile bine unse cu ulei, si se pun cu grija la prajit . Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe servetele ca sa se absoarba uleiul.

Inca fierbinte se poate unge cu smantana amestecat cu usturoi, sau se razuie cascaval deasupra smantanei , sau diferite combinatii pe care le doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Langose" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sarid
•  16.05.2011 15:58:21

mutumesc pentru mesaj draga Leila , voi face chiar azi ...te imbratisez.

looqpool
•  02.10.2009 00:51:46

Wow, langosi!!! Ce sa fac miine, daca nu-mi reuseste?

Leila
•  29.05.2008 23:16:29

astept cu nerabdare sa vad cum se fac langosele pe la tine . Pupice

LORY
•  29.05.2008 14:07:19

am sa le incerc si eu fiindca la mine se face altfel :)
Felicitari!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Langose