Langose

Complexitate
redusa
Langose

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 gr cartofi fierti si zdrobiti
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de zahar
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare

In putin lapte caldut dizolvam drojdia si zaharul si le lasam asa 5-10 minute.

Adaugam la faina cartofii fierti si zdrobiti,2 lingurite sare si laptele cu drojdia.

Restul de lapte se adauga treptat amestecand continu,si se framanta bine 10 minute. Se acopera si se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Se scoate aluatul; pe masa tapetata cu faina si se intinde de un deget grosime, apoi se rupe cu un pahar cu gura mai mare . Bucatile astfel decupate se pun deoparte si se lasa la dospit inca 10 minute.

Se pune la incalzit ulei din abundenta , si bucatile decupate se intind usor cu mainile bine unse cu ulei, si se pun cu grija la prajit . Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe servetele ca sa se absoarba uleiul.

Inca fierbinte se poate unge cu smantana amestecat cu usturoi, sau se razuie cascaval deasupra smantanei , sau diferite combinatii pe care le doriti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars