Kebab de Pui Dulce si Sarat cu Sos de Arahide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg piept de pui dezosat
  • 30 betede frigarui mici
  • cu o lungime de 18 cm
  • Marinare (cel putin 30 min) ½ ceasca sherry sec
  • 1/3 ceasca sos Teriyaki
  • 1/3 ceasca sos oriental ducle-acrisor
  • 2 catei usturoi
  • curatati si maruntiti
  • 1/3 ceasca suc de lamaie
  • ½ ceasca miere
  • 1 ceasca unt crocant de arahide
  • 1/3 ceasca suc de lamaie
  • 1/3 supa de pui
  • 1 ceasca marinata

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui pe lungime, in fasii late de 2, 5 cm. Tineti carnea cu o mana si impingeti batul in frigaruie in lungimea fasiei. Procedati la fel cu fasiile ramase. Puneti frigaruile deoparte, intr-un vas de gatit din sticla.

Amestecati sosul de sherry, de Teriyaki si sosul dulce-acrisor intr-un bol mic. Adaugati usturoiul, sucul de lamaie si mierea: amestecati bine. Turnati marinata peste puiul pus pe frigarui, acoperiti si puneti-le la frigider cel putin 30 min, intorcandu-le odata.

Cand sunt gata de gatit: scurgeti marinata de pe pui si puneti-o deoparte. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Aranjati frigaruile direct pe polita avand grija sa nu le puneti prea aproape una de alta.

Reglati temperatura la 200 grade c si lasati-le la gatit timp de 10 minute.

Procedati la fel cu frigaruile ramase. Intre timp, pregatiti sosul pentru inmuiat. Amestecati untul de arahide, sucul de lamaie si supa de pui cu restul de marinata, intr-o sosiera.

Fierbeti la foc mediu. Reduceti focul si lasati sosul 10 min, sa se apropie de punctul de fierbere sau pana incepe sa se ingroase.
Aranjati frigaruile pe un platou si serviti sosul langa.

- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
5
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Parteneri
Quiche cu dovlecei
Bucataras.RO

Quiche cu dovlecei

O nebunie tarta asta! E delicioasa calda, dar mai ales rece, din frigider! Si are si putine calorii :) 

Quiche cu dovlecei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala