Kebab de Pui Dulce si Sarat cu Sos de Arahide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg piept de pui dezosat
  • 30 betede frigarui mici
  • cu o lungime de 18 cm
  • Marinare (cel putin 30 min) ½ ceasca sherry sec
  • 1/3 ceasca sos Teriyaki
  • 1/3 ceasca sos oriental ducle-acrisor
  • 2 catei usturoi
  • curatati si maruntiti
  • 1/3 ceasca suc de lamaie
  • ½ ceasca miere
  • 1 ceasca unt crocant de arahide
  • 1/3 ceasca suc de lamaie
  • 1/3 supa de pui
  • 1 ceasca marinata

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui pe lungime, in fasii late de 2, 5 cm. Tineti carnea cu o mana si impingeti batul in frigaruie in lungimea fasiei. Procedati la fel cu fasiile ramase. Puneti frigaruile deoparte, intr-un vas de gatit din sticla.

Amestecati sosul de sherry, de Teriyaki si sosul dulce-acrisor intr-un bol mic. Adaugati usturoiul, sucul de lamaie si mierea: amestecati bine. Turnati marinata peste puiul pus pe frigarui, acoperiti si puneti-le la frigider cel putin 30 min, intorcandu-le odata.

Cand sunt gata de gatit: scurgeti marinata de pe pui si puneti-o deoparte. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Aranjati frigaruile direct pe polita avand grija sa nu le puneti prea aproape una de alta.

Reglati temperatura la 200 grade c si lasati-le la gatit timp de 10 minute.

Procedati la fel cu frigaruile ramase. Intre timp, pregatiti sosul pentru inmuiat. Amestecati untul de arahide, sucul de lamaie si supa de pui cu restul de marinata, intr-o sosiera.

Fierbeti la foc mediu. Reduceti focul si lasati sosul 10 min, sa se apropie de punctul de fierbere sau pana incepe sa se ingroase.
Aranjati frigaruile pe un platou si serviti sosul langa.

- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Bucataras.RO

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...

Salata de legume cu rucola si piept de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola