Jantita si Urda de Oaie

Postat pe: 24-01-2013
(0)

Ingrediente

zar de oaie (primul zar de la branza)
miere de albina (de fanat)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Spalam mai intai vasele si ustensilele necesare dupa care facem focul la pirostie. Luam cazanul cu zar il punem pe pirostie pentru ai ridica temperatura.

Diferit de branza temperatura zarului trebuie sa se ridice pana la 56-60 de grade. Avand in compozitie mai putine grasimi marim temperatura in asa fgel sa se urdeasca zarul nostru.

Dam deoparte intrun castron primele cantitati de urda nestrecurata ce apar la suprafata cazanului peste care punem miere de albine dupa pofta is putem servirenumita jantita.

Revenind la cazan vedem urda la suprafata omogenizam cu linguroiul in cazan pentru a nu se prinde de fundul cazanului si oprim focul tragand jarul de sub cazan.

In continuare asezam sidila pe ciubar, rasturnam zarul urdit in ciubar, strangem sidila o ridicam in sus, punem harzobul pe ciubar si presam urda pe toate partile pana cand zarul scurs din cas sa fie cat mai putin

Neaparat pusa la scurs si uscat pentru a intra in meniurile stabilite.
Te dai afara din tarla te tragi deoparte mai la dos iti iei castronul cu jantita si dai falci atat cat incape. Buna si calda buna si rece, buna in toate anotimpurile. De la cel mic pana la cel cu barba sura pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Jantita si Urda de Oaie" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Jantita si Urda de Oaie