Spalam mai intai vasele si ustensilele necesare dupa care facem focul la pirostie. Luam cazanul cu zar il punem pe pirostie pentru ai ridica temperatura.
Diferit de branza temperatura zarului trebuie sa se ridice pana la 56-60 de grade. Avand in compozitie mai putine grasimi marim temperatura in asa fgel sa se urdeasca zarul nostru.
Dam deoparte intrun castron primele cantitati de urda nestrecurata ce apar la suprafata cazanului peste care punem miere de albine dupa pofta is putem servirenumita jantita.
Revenind la cazan vedem urda la suprafata omogenizam cu linguroiul in cazan pentru a nu se prinde de fundul cazanului si oprim focul tragand jarul de sub cazan.
In continuare asezam sidila pe ciubar, rasturnam zarul urdit in ciubar, strangem sidila o ridicam in sus, punem harzobul pe ciubar si presam urda pe toate partile pana cand zarul scurs din cas sa fie cat mai putin
Neaparat pusa la scurs si uscat pentru a intra in meniurile stabilite.
Te dai afara din tarla te tragi deoparte mai la dos iti iei castronul cu jantita si dai falci atat cat incape. Buna si calda buna si rece, buna in toate anotimpurile. De la cel mic pana la cel cu barba sura pofta buna...
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii