Spalam mai intai vasele si ustensilele necesare dupa care facem focul la pirostie. Luam cazanul cu zar il punem pe pirostie pentru ai ridica temperatura.
Diferit de branza temperatura zarului trebuie sa se ridice pana la 56-60 de grade. Avand in compozitie mai putine grasimi marim temperatura in asa fgel sa se urdeasca zarul nostru.
Dam deoparte intrun castron primele cantitati de urda nestrecurata ce apar la suprafata cazanului peste care punem miere de albine dupa pofta is putem servirenumita jantita.
Revenind la cazan vedem urda la suprafata omogenizam cu linguroiul in cazan pentru a nu se prinde de fundul cazanului si oprim focul tragand jarul de sub cazan.
In continuare asezam sidila pe ciubar, rasturnam zarul urdit in ciubar, strangem sidila o ridicam in sus, punem harzobul pe ciubar si presam urda pe toate partile pana cand zarul scurs din cas sa fie cat mai putin
Neaparat pusa la scurs si uscat pentru a intra in meniurile stabilite.
Te dai afara din tarla te tragi deoparte mai la dos iti iei castronul cu jantita si dai falci atat cat incape. Buna si calda buna si rece, buna in toate anotimpurile. De la cel mic pana la cel cu barba sura pofta buna...
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii