Jantita si Urda de Oaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zar de oaie (primul zar de la branza)
  • miere de albina (de fanat)

Mod de preparare

Spalam mai intai vasele si ustensilele necesare dupa care facem focul la pirostie. Luam cazanul cu zar il punem pe pirostie pentru ai ridica temperatura.

Diferit de branza temperatura zarului trebuie sa se ridice pana la 56-60 de grade. Avand in compozitie mai putine grasimi marim temperatura in asa fgel sa se urdeasca zarul nostru.

Dam deoparte intrun castron primele cantitati de urda nestrecurata ce apar la suprafata cazanului peste care punem miere de albine dupa pofta is putem servirenumita jantita.

Revenind la cazan vedem urda la suprafata omogenizam cu linguroiul in cazan pentru a nu se prinde de fundul cazanului si oprim focul tragand jarul de sub cazan.

In continuare asezam sidila pe ciubar, rasturnam zarul urdit in ciubar, strangem sidila o ridicam in sus, punem harzobul pe ciubar si presam urda pe toate partile pana cand zarul scurs din cas sa fie cat mai putin

Neaparat pusa la scurs si uscat pentru a intra in meniurile stabilite.
Te dai afara din tarla te tragi deoparte mai la dos iti iei castronul cu jantita si dai falci atat cat incape. Buna si calda buna si rece, buna in toate anotimpurile. De la cel mic pana la cel cu barba sura pofta buna...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura